bobi marjanovic belgija

KOŠARKAŠI SRBIJE FAVORITI DA IZVADE VIZU OVOG VIKENDA NA KVALIFIKACIONOM TURNIRU

Dvokorak do Tokija

Još dva koraka košarkaši Srbije moraju da pređu kako bi obezbedili kartu za let ka prestonici Japana, Tokiju gde će se od 23. jula do 8. avgusta održati Olimpijske igre. Tesnim pobedama protiv selekcija Dominikanske republike (94:76) i Filipina (83:76) u grupnoj fazi kvalifikacionog turnira čiji je domaćin Beograd, „orlovi“ su se plasirali u polufinale sa prvog mesta gde će za rivala u subotu imati Portoriko ili Italiju.

Prikazanom igrom u dosadašnjem toku turnira, selektor Igor Kokoškov ne može da bude naročito zadovoljan. Dosta propusta, ponajviše u odbrani je dovelo do toga da se oba susreta rešavaju u poslednjih deset minuta. Kada se na sve to dodaju i zdravstveni problemi Kalinića, Bjelice, Micića i Jovića, jasno je kao dan da u nokaut fazi stepen koncentracije, želje i htenja mora da se podigne za skalu više. Tim pre što popravnog nema, jer samo pobednik turnira obezbeđuje mesto na Igrama.

Kvalitet je ubedljivo na strani našeg tima koji pritom uz sebe ima i nezanemarljivu podršku publike. Svi preduslovi za ispunjenje cilja su tu. Samo je potrebno njih i materijalizovati na parketu. Vreme je da „orlovi“ rašire krila i uzlete ka Dalekom istoku.

G. K.

Оставите одговор