Club Brugge vs Zenit St. Petersburg

IVAN VUKOMANOVIĆ pred početak belgijskog prvenstva

Briž druga dimenzija

MOJ TIP

Standard – Genk 2

Luven – Varegem 12

Kortrijk – Seran 1

Beršot – S. Briž 1X

Ostende – Šarlroa 1

Mehelen – Antverpen X

BRIŽ – EUPEN 1

Anderleht – Sent Žiloa 1

St. Truden – Gent 1X

U prvim redovima trke za šampionski pehar će se i ove godine ponovo naći ekipe Briža i Genka. Dva tima su u svakom smislu odmakli konkurenciji i prosto prevazilaze okvire belgijskog fudbala. Tu pogotovo mislim na Briž, koji je prošle godine inkasirao 65 miliona evra profita! Takav finansijski priliv od transfera je nezamisliv za belgijske uslove i onda je jasno da je van svake konkurencije.

Anderleht je neko za koga očekujem da se aktivnije uključi i borbu za vrh. Rukovodstvo briselskog kluba dalo je puno poverenje i ovlašćenje legendi Vensanu Kompaniju, koji počinje treću godinu svog projekta. Neguje nekadašnji kapiten Mančester sitija napadački fudbal, sa dosta lopte u posedu, isti onakav kakav je igrao pod komandom Pepa Gvardiole. Glavna uzdanica, Žeremi Doku se preselio u Ren, ali to neće umanjati timsku potentnost u ofanzivi.

Biće zanimljivo ispratiti sezonu novih prvoligaša – Serana i Sent Žiloa. Za drugog verujem da može biti tvrd orah za sve, pogotovo na svom stadionu u Briselu, jer je to klub sa tradicijom koji verovali ili ne, ima više navijača od Anderlehta.

 

Оставите одговор