NEOPHODAN SAVET ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: Javna debata u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 02. 2023. u 18:27

U CILjU podizanja svesti o potrebama i položaju osoba sa invaliditetom, neophodno je da se u Jagodini hitno formira Savet za osobe sa invaliditetom, rečeno je na javnoj debati.

НЕОПХОДАН САВЕТ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Јавна дебата у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

Javna debata na temu „Učešće građana u kreiranju javnih politika i praćenju primene na lokalnom nivou“, održana je u okviru sprovođenja aktivnosti na projektu „Primeni, prati, promeni“. Predsednik Centra za samostalni život osoba sa invaliditeom u Jagodini Slobodan Milojković smatra da bi formiranje Saveta pomoglo i invalidima i predstavnicima lokalne samouprave.

- Projekat „Primeni, prati, promeni“ bavi se praćenjem Strategije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji od 2020. do 2024. godine i pratećeg Akcionog plana uz ovu strategiju. Prioritetni cilj projekta je uspostavljanje funkcionalnih mehanizama na lokalnom nivou za praćenje politika vezanih za oblast invalidnosti koje se odnose na ovaj strateški dokument - rekla je predsednica Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije dr Milena Stojanović.

Foto:Z.Gligorijević

Jedan od posebnih ciljeva projekta usmeren je na uspostavljanje lokalnog monitoring mehanizma u pet jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Jagodina.

Predstoji donošenje novog dvogodišnjeg Akcionog plana za period od 2023. do 2024. godine. Zato je, smatra dr Milena Stojanović, veoma bitno da se na nivou lokalnih samouprava oforme ovakvi mehanizmi kako bi dobili radno telo koje će pratiti primenu strateških dokumanata i akcionih planova na lokalnom nivou. Tamo gde osobe sa invaliditetom žive.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)