NA SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA: Izložba fotografija pod nazivom "Dva lica, jedan život"

J. S.

26. 01. 2023. u 18:00

DRUŠTVO onkoloških pacijenata iz Vranja, u okviru brojnih aktivnosti kojima olakšavaju svojim članovima proces lečenja od karcinoma, odlučili su da 4. februar Svetski dan borbe protiv raka obeleže jedinstvenom izložbom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

НА СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА: Изложба фотографија под називом Два лица, један живот

Foto: Ilistracija

Izložba fotografija pod nazivom ,,Dva lica, jedan život" je postavka od 15 fotografija koje ilustruju proces lečenja od karcinoma. Autori izložbe veruju da će pored svojih fotografija toga dana stajati 14 žena i jedan muškarac, ljudi koji su odlučili da deleći intimu sa javnošću kako bi pokazali da je rak pobediv.

Otvaranje izložbe je zakazano za 3. februar 13. sati u Galeriji Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju. Čedomir Cvetković je uredio postavku, a idejni tvorac plakate koja promoviše izložbu je Negovan Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)