PRIORITET ULAGANJE U MLADE: U Sportskom savezu Lučana nastavljaju da "proizvode" vrhunske sportiste

V. Ilić

07. 11. 2022. u 14:30

NA izbornoj skupštini Sportskog saveza opštine Lučani, konstituisano je novo rukovodstvo navedene organizacije.

ПРИОРИТЕТ УЛАГАЊЕ У МЛАДЕ: У Спортском савезу Лучана настављају да производе врхунске спортисте

FOTO: Privatna arhiva

Za novog predsednika izabran je Mihailo Nikolić iz Lučana, koji je predložen od strane lokalnog fudbalskog saveza, a članovi UO su: potpredsednik Radoje Milutinović (streljaštvo), Vladimir Lončarević (sportski ribolov), Dobrivoje Terzić (fudbal), Saša Jevremović (košarka i fizička kultura), Dragan Petrovič (fudbal) i Verko Pajović (skijanje). Tri člana u Nadzornom odboru su: Nenad Milovanović (sportski direktor FK Mladost), Milivoje Dolović (predsednik Opštine Lučani) i Miloljub Jovičić (advokat).

Novi predsednik Sportskog saveza Nikolić, predočio je planove i aktivnosti za predstojeći period, ističući da sport u ovoj Opštini već duži niz godina reprezentuje Lučane na nivou o kojem se može govoriti sa puno ponosa.

- Tu se pre svega sa rezultatima ističu FK Mladost i ŠK Jelica, ali sigurno je da će nam prioritet kako sada, tako i u budućnosti, biti akcenat na razvoju raznovrsnih sportskih aktivnosti kod dece i omladine u školskom uzrastu. Shodno ovome, mogu reći da nam i te kako imponuju masovnost, organizacija, ali i rezultati koje postižu selekcije Omladinske škole FK Mladosti iz čijih redova već ima nekoliko reprezentativnih igrača, kao i dobro znani rezultati u ŠK Jelica, paraatletici i borilačkim sportovima u kojem je Nemanja Pantelić profesionalni prvak Evrope u kik-boksu... Sve ovo ukazuje da je sport ne samo zastupljen u našoj Opštini, kako na amaterskom, tako i na profesinalnom nivou, već je i sa postignutim rezultatima vrlo respektabilan, pa otuda i očekujem odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom – rekao je Nikolić.

On je dodao da će nadalje aktivnosti Saveza bazirati na radu u dva pravca.

- Kao prvo, već postojeći klubovi verovatno da imaju definisane ambicije, a to je i u skladu i sa njihovim finansijskim potrebama, pa možda će neki od njih izraziti i želju za ulaganja u radove na rekonstrukciji njihove sportske infrastrukture... To su aktivnosti koje ćemo realno proceniti i racionalno uskladiti sa postojećim budžetom - naglasio je Nikolić. - Drugi, teži deo, animiranje mladih da se u većoj meri posvete sportu. To, samo po sebi, nameće blisku saradnju sa školama, a poznato je da je naš kraj iznedrio brojne vrhunske sportiste, na desetine reprezentativaca, kako u odbojci, fudbalu, šahu, paraatletici, borilačkim sportovima... To nam daje mogućnost da na đačkim tribinama gostuju neki od pomenutih sportista i da u neposrednim razgovorima animiraju i motivišu mlade da se posvete sportu.

Primer da i dalje Lučani imaju potencijala za vrhunske rezultate je i plasman OŠ "Marko Pajić" iz Viče na državno prvenstvo u stonom tenisu.

- Sve ovo, daje nam motiva da se maksimalno angažujemo, a ujedno očekujemo i da kao sportska sredina dobijemo i podršku i pomoć SSS i predsednika Davora Štefaneka - zaključio je Nikolić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)