PRODAVALI BILJE DA SAKUPE NOVAC ZA BOLESNOG DRUGA: Akcija ustanove socijalne zaštite "Naša kuća" u Kikindi

R. Š.

07. 10. 2022. u 15:36

Korisnici usluga Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ u Kikindi još jednom su svojom javnom akcijom oduševili javnost i pokazali veliku solidarnost i humanost. U centru grada danas su organizovali akciju prodaje bilja koje sami uzgajaju kako bi prikupili novac za lečenje bolesnog druga.

ПРОДАВАЛИ БИЉЕ ДА САКУПЕ НОВАЦ ЗА БОЛЕСНОГ ДРУГА: Акција установе социјалне заштите  Наша кућа у Кикинди

Foto: Grad Kikinda

Naime, korisniku usluga ove ustanove Jugu Radisavljeviću (10) neophodna je operacija kako bi izbegao upotrebu invalidskih kolica. Jugu je već u najranijem detinjstvu, još dok je bio beba, dijagnostifikovana cerebralna paraliza. Zbog oboljenja nikada nije mogao samostalno da hoda, pa su mu se stopala nepravilno formirala, ima skraćene tetetive,a poslednjih godinu dana došlo je do regresije bolesti pa otežano pomera zglobove i ne može više da hoda.

Poboljšanje može da mu donesu samo hitna operacija, fizikalna terapija i neurorehabilitacija robotikom. Iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ u javnom akcijom prodaje cveća i bilja, koje od ove godine sami uzgajau, pozvali su sugrađane da slanjem SMS poruke ili na drugi način, pomognu lečenje Juga Radisavljevića. Podršku im je dala članica Gradskog veća Kikinde Valentina Mickovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest