OBELEŽAVANJE DANA OPŠTINE ĆUPRIJA: Četvorodnevno obeležavanje 78 godina od oslobođenja od fašizma

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 10. 2022. u 09:28

DAN opštine Ćuprija, 13. oktobar, biće obeležen brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: Четвородневно обележавање 78 година од ослобођења од фашизма

Foto: Z. R.

 U utorak, 11. oktobra, u galeriji Muzeja „Horeum Margi – Ravno” u 19 časova biće otvorena izložba slika velikana srpske umetnosti Petra Dobrovića. Narednog dana od 17 sati ulicama Ćuprije trčaće najbolji trkači iz Srbije i regiona na najstarijoj uličnoj trci u Evropi – 77. uličnoj trci „Memorijal Aleksandar Aca Petrović”.

Na Dan opštine, odnosno 78 godina od oslobođenja od fašizma, u 11 sati na Spomenik oslobodiocima Ćuprije u Drugom svetskom ratu biće položeni venci i cveće. Sat vremena kasnije biće održana svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija. Tom prilikom u sali škole „Dušan Skovran“ biće dodeljen „Ključ grada“, najveće priznanje koje lokalna samouprava dodeljuje, i nagrade i zahvalnice zaslužni pojedincima i institucijama.

Istog dana od 16 sati biće održano nekoliko manifestacija za najmlađe – dečji karneval, predstava, žurka na Gradskom trgu...

U 20 sati u sali Osnovne muzičke škole „Dušan Skovran” izvanredni Nenad Jezdić izvešće monodramu „Knjiga o Milutinu”, rađenu prema istoimenoj knjizi Slobodana Danka Popovića. Od 22 sata na Gradskom trgu biće održan koncert grupe S.A.R.S., a u ponoć je predviđen vatromet.

U petak, 14. oktobra, u Osnovnoj muzičkoj školi „Dušan Skovran“ predviđen je koncert Kamernog ansambla „Serafim”. Početak u 20 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri