MIROVIĆ: Nastavljamo asfaltiranje ulica i sanaciju izvorišta vode u opštini Sečanj

Novosti online

07. 07. 2022. u 13:11

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas selo Jarkovac u opštini Sečanj, gde je obišao završne radove na rehabilitaciji Svetosavske ulice duge dva kilometra, a potom predsedniku Opštine uručio rešenja o finansiranju izgradnje i opremanja bunara u Sečnju i Šurjanu i adaptacije objekta pošte u Neuzini, projekata koje će sa više od 28 miliona dinara finansirati Pokrajina.

МИРОВИЋ: Настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ

Foto:

Predsednik je podsetio na to da su novi asfalt, uz Jarkovac, dobile i ulice u mestima Boka i Neuzina, te da je projekat obuhvatio obnovu ukupno sedam kilometara ulica u ta tri naselja, za šta je Pokrajina izdvojila 189 miliona dinara.

- Manje opštine zaslužuju veću pažnju jer nemaju dovoljno velike budžete da same realizuju ovako značajne investicije, i zbog toga će Pokrajinska vlada u narednom periodu izdvajati još veća sredstva za manje sredine, jer je to jedini način da se ljudi zadrže u selima – da im obezbedimo dobru školu, zdravu pijaću vodu i dobru putnu mrežu - izjavio je predsednik Mirović.

On je najavio da počinju radovi na revitalizaciji bunara za pijaću vodu u svim naseljenim mestima ove opštine kako bi se meštanima obezbedilo kvalitetnije vodosnabdevanje.

- Na sastanku sa predsednikom Opštine dogovoreno je ulaganje u rekonstrukciju škola na teritoriji Sečnja tokom letnje pauze, za šta će Pokrajinska vlada izdvojiti novac po hitnoj proceduri. Uz to, nastavljamo asfaltiranje ulica i sanaciju izvorišta vode u opštini Sečanj - rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Sečanj Nebojša Meljanac ocenio je da su ovo veliki projekti bez kojih ta opština ne bi mogla funkcionisati.

- Bez podrške Pokrajinske vlade, Opština Sečanj ne bi mogla sama realizovati ove investicije koje su od velikog značaja za naše građane - naveo je Meljanac.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković