ŽURKA ZA PUNOLETSTVO NA VIDOVDAN: Etno grupa "Izvor" slavi 18. rođendan

Дејан Ристић
Dejan Ristić

26. 06. 2022. u 13:01

U OKVIRU manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto’', na Vidovdan, Kulturno-obrazovni centar Vranje uz podršku Grada Vranja organizuje Vidovdanski koncert grupe ,,Izvor''.

ЖУРКА ЗА ПУНОЛЕТСТВО НА ВИДОВДАН: Етно група Извор слави 18. рођендан

FOTO: Privatna arhiva

Koncert će biti održan na Trgu Staniše Stošića u utorak, 28. juna, sa početkom u 20 časova. 

Vranjska grupa ,,Izvor’’ ovim koncertom obeležava svoj jubilej – 18 godina postojanja.

Grupa je osnovana u Vranju, januara 2004. godine i od samih početaka se bavi aranžiranjem i interpretacijom tradicionalnih pesama iz Srbije i sa srodnih muzičkih prostora, na starim instrumentima. Aranžerski su uobličili i u proteklih osamnaest godina izvodili više stotina tradicionalnih pesama. Članovi grupe, od osnivanja do danas su Ivana Tasić Mitić (glas), Katarina Dimić (tambura, saz), Dalibor Mladenović (kaval), Dejan Dimić (tambura, bas tambura) i Boban Mitić (tapan, tarabuka, bendir).

"Izvor" je tokom svog postojanja održao više stotina koncerata širom Srbije i u i Francuskoj, Grčkoj, Španiji, Sloveniji, Severnoj Makedoniji... Snimili su album "Ogrejala mesečina" 2005 godine i više desetina trajno zabeleženih snimaka, takođe i numere objavljene na kompilacijama tradicionalne muzike u više evropskih država. Grupa je tokom svog postojanja nagrađena Sedmoseptembarskim priznanjem grada Vranja i Nagradom kompanije BAT za očuvanje tradicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju