Reprezentacija Srbije pobedila je večeras, u ponovo punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, selekciju Crne Gore sa 82:71. Posle ubedljivog trijumfa nad Grčkom u subotu, naši najbolji košarkaši su došli do još jedne sigurne pobede i osvojili tradicionalni „Trofej Beograda“. Drugo mesto je zauzela Grčka, a trećeplasirana je Crna Gora.

Trofej namenjen pobedniku kapitenu Milanu Mačvanu je uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. Najbolji igrač turnira (MVP) je reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, koji je u dve utakmice imao čak 55 indeksnih poena. Trofeje za drugo i treće mesto dodelio je Tehnički direktor kompanije RODA Aleksandar Seratlić.

Utakmica sa Crnom Gorom bila je neizvesnija od meča sa Grčkom. Ekipa koju vodi Bogdan Tanjević pružila je dobar otpor Srbiji, naročito u prvoj četvrtini, koju je dobila sa 24:19. U drugoj deonici naši košarkaši su zaigrali bolje u odbrani, preokrenuli rezultat i na veliki odmor otišli sa devet poena prednosti.

Iako je tim Aleksandra Đorđevića i u drugom poluvremenu kontrolisao igru i rezultat, Crna Gora se nije predavala, pa je u poslednjoj četvrtini prišla na tri poena zaostatka. Ipak, to nije bilo dovoljno za neizvesnu završnicu. Srbija je sigurno privela utakmicu kraju i stigla do zaslužene pobede.
Najbolji je u pobedničkoj ekipi bio Bogdan Bogdanović sa 25 poena, četiri skoka i pet asistencija. Pratio ga je Birčević sa 15 poena i četiri skoka. Kod Crnogoraca su najbolji bili Dubljević sa 13 i Vučević i Đurišić sa po 10 poena.

Inače, ovo je bila 60. utakmica Aleksandra Đorđevića kao selektora Srbije.

kss.rs