SRAMOTA ŠTA RADE NOLETU: Novak Đoković ovo uopšte nije zaslužio

Novosti online

29. 03. 2023. u 21:24

NOVAK Đoković je pregurao svašta "preko glave" poslednjih godina, ali najnovije vesti vezane za najboljeg tenisera kog smo ikada imali (a po mnogima - najboljeg kog je i svet imao) prilično su razbesnele njegove navijače.

СРАМОТА ШТА РАДЕ НОЛЕТУ: Новак Ђоковић ово уопште није заслужио

FOTO: Tanjug/AP

Naime, iako do ovogodišnjeg izdanja Vimbldona ima još prilično vremena, a taj grend slem počinje trećeg dana jula 2023, dakle za nešto više od tri meseca, upravo je pomenuti turnir, najpoznatiji na svetu, razgnevio sve kojima je Nole u srcu:

Na promotivnoj foto-kompoziciji za ovogodišnje nadmetanja, Novak je toliko skrajnut da su pre njega istaknute čak četiri osobe iz "belog sporta" kojima je četvrta runda vimbldonskog nadmetanja najveći uspeh na tom turniru. Zato i ne čudi što Noletove najvernije pristalice ne mogu da veruju kako se veliki šampion ponižava.

"Novosti" vam donose neke od reakcija.

Evo kako je celu ovu situaciju opisala jedna od Đokovićevih navijačica iz Meksika:

- Sigurna sam da postoji mnogo ljudi koji će se potruditi da sebe ubede da je baš ova slika, sa zvaničnog sajta Vimbldona, fer prema čoveku koji je osvojio četiri poslednja tamošnja šampionata, šest od poslednjih osam, a sedam od poslednjih 11. Neka se laži nastave. Realnost za to ne haje - poručila je ona.

Među brojnim odgovorima na ovaj nimalo fer odnos prema Novaku Đokoviću, koji je primetno skrajnut na zvaničnoj internet prezentaciji grend slema koji se održava u Londonu, nalazi se i ovaj, koji najbolje oslikava koliko je srpski as "nebitan" iz uredničke perspektive sajta Vimbdona:

"Na slici su, s leva na desno:

- Ema Radukanu, kojoj je najbolji rezultat četvrto kolo Vimbldona

- Franses Tijafo, takođe 4. kolo najbolji rezultat
Rafael Nadal, poslednji put pehar podigao 2010. godine
- Jelena Ribakina, aktuelni šampion
- Karlos Alkaraz, najbolji rezultat 4. kolo
- Ons Žaber, prpošlogodišnja finalistkinja
- Kori "Koko" Gof, najbolji rezultat 4. kolo
- Novak Đoković , aktuelni branilac titule, sedmostruki osvajač Vimbldona, uključujući četiri poslednja izdanja ovog turnira".

A dok ponašanje grend slema iz Velike Britanije zgražava Noletove navijače, srpski as polako hvata zalet za...

Naredni turnir na kome igra Novak Đoković

Đoković će se tenisu vratiti vrlo brzo.

Sledeći turnir na kome će učestvovati je Monte Karlo masters, koji je na programu od 9. do 16. aprila.

Taj turnir iz serije 1000. Nole je osvojio dvaput, 2013. i 2015. godine, a prošle sezone je, kao slobodan u prvom kolu, nastupio od drugog i tada doživeo iznenađujući poraz: Đokovića je, u tom trenutku 46. igrač s ATP liste, Španac Alehandro Davidovič Fokina, pobedio sa 6:3, 6:7(5), 6:1.

Nakon tog poraza, Novak je zaigrao na turniru iz serije 250 u Beogradu i stigao do finala u kome je ga je savladao Andrej Rubljov, potom je u Madridu dogurao do polufinala, u kome je ga je pobedio Karlos Alkaraz, da bi nastupe na šljaci okončao uz titulu u Rimu (u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa) i poraz od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Na taj grend slem Novak i Rafa stižu ovoga puta izjednačeni po broju grend slem titula, imaju ih po 22.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)