ŠAMAR BRITANCIMA: Novak Đoković je uradio nešto što mu nikada neće oprostiti

Novosti online

17. 03. 2023. u 10:43

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ostvario neverovatne uspehe u "belom sportu", ali mnogi mu još osporavaju titulu najboljeg svih vremena.

ШАМАР БРИТАНЦИМА: Новак Ђоковић је урадио нешто што му никада неће опростити

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je izjednačen po broju grend slem titula sa Špancem Rafaelom Nadalom (22), a verovatno će brojka osvojenih velikih titula presuditi ko je teniski GOAT.

Međutim, dr Semir Osmanagić smatra da je Novak već najbolji svih vremena i da je to veliki uspeh za Balkan i verovatno šamar u lice kraljevima koji su izmislili ovaj sport.

Osmanagić, koji je doktor društvenih nauka, otkrio je kompleks Bosansku piramidu Sunca 2005. godine u Visokom, a Đoković je poslednjih godina čest gost u ovom mestu u Bosni i Hercegovini.

Tokom jednog od razgovora sa Đokovićem, Osmanagić je pokušao da objasni Srbinu koliko je zapanjujuće ono što je uspeo da postigne u "kraljevskom sportu".

FOTO: PR tim Novaka Đokovića

 

Osmanagić je čvrsto uveren da bez obzira na to odakle dolazite, vrednim radom, posvećenošću i zalaganjem možete postati najbolji u svojoj profesiji.

- Novak Đoković je broj 1 sveta u tenisu. Šest puta je osvajao nagradu balkanskog sportiste godine. Ponosan sam na njega. Tri puta je bio svetski sportista godine. Kada se penzioniše za šest ili sedam godine, biće najuspešniji igrač u istoriji tenisa. Možete li zamisliti kakav je to šamar onima koji su izmislili tenis u palatama kraljevske Francuske i palatama kraljevske Engleske? Čovek sa Balkana (pojavio se i postao najbolji u svom sportu) - rekao je Osmanagić na snimku postavljenom na svom Instagramu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina