"E, AJDE NESTANI!" Ovakvu reakciju Noletovog rivala iz Španije niko živ nije očekivao nakon što je Novak Đoković osvojio Australijan open

Novosti online

29. 01. 2023. u 19:59

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, tom pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu je došao do rekordne, desete grend slem titule u Melburnu, a nedugo zatim desila se i jedna urnebesna reakcija.

Е, АЈДЕ НЕСТАНИ! Овакву реакцију Нолетовог ривала из Шпаније нико жив није очекивао након што је Новак Ђоковић освојио Аустралијан опен

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023 osvojio pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa, čime je na dva načina ušao u istoriju tenisa (osim što će od ponedeljka opet biti prvi na ATP listi).

Najpre, od ovog dana, Nole je prvi igrač sa deset titula na pomenutom turniru, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa dosad vodećim, Rafaelom Nadalom.

A iz Nadalove domovine, Španije, stigla je i možda najduhovitija teniska reakcija na nastavak Novakov dominacije.

U moru pohvala koje je srpski as dobio, izdvojila se ona čiji je autor Alehandro Davidovič Fokina, 23-godišnjak iz Malage, čiji je najveći uspeh dosad bilo 27. mesto na ATP listi, a AusOpen je dočekao kao 32. teniser sveta.

On je na Instagramu Novaku poručio:

- Idi na svoju planetu, molim te!

Komentar Fokine upućen Noletu "Molim te, idi na svoju planetu" - Foto: Printskrin Instagram/djokernole

Koliki je Nole "vanzemaljac" čak i za igrače iz svetskog teniskog vrha, možda baš ova poruka Fokine dovoljn pokazuje. 

Jer, biti među 30-ak najboljih na svetu, a videti koliko je, zapravo, daleko onaj koji je na vrhu - upravo i dovodi do ovakvih reakcija. Duhovitih, pre svega. Ali i iskrenih.

Ali, njih bi moglo još da bude je Novak Đoković ne samo da je osvojio Australijan open, deseti put, već je delovao fantastično na terenu Rod Lejver arene i nema sumnje da će grabiti ka novim grend slem uspesima.

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. gdine, a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili