"ĐOKOVIĆ JE BOLJI OD KONKURENATA": Mats Vilander o čudesnoj igri Novaka na Australijan openu

A. I.

28. 01. 2023. u 09:00

NOVAK Đoković je u još jednom dobrom meču očarao svet i pokazao da uprkos povredi nije za staro gvožđe, a o njemu su u superlativu govorili i novinari Eurosporta.

ЂОКОВИЋ ЈЕ БОЉИ ОД КОНКУРЕНАТА: Матс Виландер о чудесној игри Новака на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Odličnu igru pohvalio je Mets Vilander tokom izlaganja na Eurosportu, koji je istakao da je "Đoković bio mnogo bolji":

- Veoma brz početak, baš ono što je želeo. Nikada nije izgubio u polufinalu. Novak Đoković je mnogo bolji od momaka koji su ostali u četiri najboljih (Karen Hačanov, Tomi Pol, Stefanos Cicipas). Najbolji bekhend - Đoković, najbolji servis - Đoković, najbolji forhend - Đoković, najbolje kretanje - Đoković, počeo je Vilander i dodao:

- Novakov ritern je toliko dobar. Udara duboke loptice, a kada to čini ima potpunu kontrolu nad razmenom. To je u poslednja četiri kola radio, možda i na celom turniru. Gde servirati Novaku? Ne znam, nisam siguran, teško je odlučiti, rekao je Vilander.

Vilander je potom istakao da je Novak iskoristio slabosti protivnika.

- Kada igraš onako kako to čini Đoković sada, najvažnija je kombinacija vinera i neiznuđenih grešaka rivala. Kakav god procenat bio, nije bitno, samo je bitno da ih imaš više od Novaka Đokovića. Ako mu dozvoliš da kontroliše brojke, on kontroliše meč. Pol je dobio početak kakav je želeo. Bio je u meču.

Prozborio je potom koju reč i o Amerikancu.

- Impresionirao me je igrom u prvom setu. Delovao je kao da ima dobar plan igre. Ipak, bio je daleko od prilike da pobedi.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)