SABALENKA U FINALU AO: Sjajna Beloruskinja nastavila neverovatan niz pobeda u 2023. godini

Novosti online

26. 01. 2023. u 13:27

BELORUSKINjA Arina Sabalenka druga je finalistkinja Australijan opena. Ona će se u subotu boriti za prvu grend slem titulu u karijeri, pošto je u polufinalu nadigrala Poljakinju Magdu Linet sa 7:6, 6:2.

САБАЛЕНКА У ФИНАЛУ АО: Сјајна Белорускиња наставила невероватан низ победа у 2023. години

FOTO: Tanjug/AP

Protivnica u borbi za trofej "Dafne Akherst" biće joj Ruskinja sa kazahstanskim pasošem Jelena Ribakina koja je u prvom polufinalu bila bolja od Beloruskinje Viktorije Azarenke.

Ovo je najveći uspeh beloruske teniserke koja je do sada u karijeri imala tri polufinala. Ona je u Melburnu osvojila titulu u dublu sa Belgijankom Martens 2021. godine, a sada će imati priliku da osvoji titulu i u singlu.

Sabalenka je godinu započela u neverovatnom ritmu, pošto je pre plasmana u finale AO osvojila turnir u Adelejdu na kome je do titule došao i Novak Đoković.

Ovo je njena deseta pobeda u nizu, i bez obzira na ishod finala obezbedila je drugu poziciju na VTA listi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a