ĐOKOVIĆ VLASNIK BROJNIH NOVIH REKORDA: Srbin uradio neverovatne stvari ove sezone

Č. V.

22. 11. 2022. u 18:42

NOVAK Đoković još jednom je pokazao da je neverovatan. Osvojio je šesti put u karijeri Završni masters i postavio niz novih rekorda u tenisu.

ЂОКОВИЋ ВЛАСНИК БРОЈНИХ НОВИХ РЕКОРДА: Србин урадио невероватне ствари ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Novim trofejom osvojenim pobedom nad Kasperom Rudom u finalu srpski as se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju titula na ovom turniru.

Treba reći i da je Đoković postao najstariji osvajač Završnog mastersa. To je uradio sa 35 godina, a ujedno je postao i prvi igrač koji je dolazio do trofeja na ovom nadmetanju u tri decenije. Prvi put je slavio 2008. godine kada je bio bolji od Nikolaja Davidenka.

Ono što je posebno neverovatno tokom Novakovih uspeha ove sezone je to da je osvojao turnire iz svake kategorije - grend slem (Vimbldon), Završni masters, masters 1.000 (Rim), serija 500 (Astana) i serija 250 (Tel Aviv). Sve je ovo posebno dobija na značaju ako se zna da je Đokoviću onemogućeno da učestvuje na velikom broju nadmetanja.

Srbin je trenutno peti na svetu, a miljšenje većine ljubitelja "belog sporta" je da je osvajač 21 grend slem titule bez premca najbolji na planeti.

Naredni izazov za Novaka je pohod na jubilarni 10. trofej na Australijan openu, njegovom najuspešnijom tuniru.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade