ĐOKOVIĆ NA PIJEDESTALU ITALIJANSKE ŠTAMPE: "Teniski vanzemaljac koji je ponovo rođen u Italiji"

Milica Ostojić

21. 11. 2022. u 20:40

NOVAK ĐOKOVIĆ, marsovac koji je ponovo rođen u Italiji, posle sedam godina njegov čist put do pobede na Završnom ATP turniru u Torinu njegova je definitivna potvrda šampiona.

ЂОКОВИЋ НА ПИЈЕДЕСТАЛУ ИТАЛИЈАНСКЕ ШТАМПЕ: Тениски ванземаљац који је поново рођен у Италији

FOTO: Tanjug/AP

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Rima

Fenomenalni Nole, ratnik koji nikada nije prestao da se bori, uvek veran svojim idejama i najdubljim ubeđenjima koji su ga mogli koštati i karijere, tako dodaje Torino kao mesto svog srca.

Stranice u italijanskoj štampi nije moguće sabrati, posebno u "Korijere delo Sport" i "La Gazeta delo Sport", Đoković se šestom titulom izjednačio sa Federerom po broju pehara.

FOTO: Tanjug/AP

Pobeda za kraj sezone, emotivne fotografije, za nezaborav i sa decom, nabrajanja ovog lista koji ispisuje odu o Đokoviću i pita se odakle potiče ta snaga, te mentalne osobine "Džokera", još od onda kada je trenirao pod bombama u ratu u Jugoslaviji.

2008. Šangaj i pobeda nad Davidenkom, potom londonske četiri u nizu: 2012, kada je pobedio Federera, 2013. Nadala, 2014. finale protiv Federera (koje je Švajcarac zbog povrede predao bez borbe), 2015. opet Federera i posle 7 godina evo ga na prestolu Završnog ATP turnira.

FOTO: Tanjug/AP

Čitavi traktati o problemima, o slučaju Australija, o zatvoru u toj zemlji, ali i o izuzetnim mentalnim sposobnostima.

Nole je čovek koji poseduje dva fenomena koncentracije, agonističnu želju i duh koji totalno odbacuju ideju o porazu.

- Ne mislim da postiji limit, on je u tvojoj glavi. To je samo jedna stvar perspektive i pristupa, percepcije kako vidiš stvari u tom specifičnom momentu. Najveća bitka je ona sa samim sobom, ako uspeš da nađeš jedan status optimalne ravnoteže između tvog uma i tela možeš da izvučeš napolje ono najbolje iz sebe u svakom momentu i u svakoj utakmici... - priča Nole i potom nadugo za Gazetu delo Sport objašnjava kako tu teoriju treba sprovesti na terenu:

FOTO: Tanjug/AP

- Kako je lepo videti toliko dece na tribinama, nadam se da sam ih inspirisao da počnu sa tenisom - poruka je Noletova, a zaključak ovog lista: "Novak je novi šampion u misiji, posebno sada kada može da igra na svim turnirima na kojima želi, počevši i od te iste Australije.

"Korijere delo Sport" tekst pod naslovom "Đoković, marsovac, koji je ponovo rođen u Italiji", počinje sa izuzetnim zaključkom "veći izazov, veći odgovor, i na terenu i van njega, sada je to već podjednako. Ako je i bilo sumnji, pobeda Novaka Đokovića nad Kasperom Rudom u finalu definitivno je potvrdila njegov status najvećeg šampiona.

I nastavak ode o Đokoviću sa preslatkim opisom kako se ćerkica Tara, malo zainteresovana za sportski događaj, posvetila svom crtežu tokom utakmice i na kraju mu predala svoje malo remek delo.

FOTO: Tanjug/AP

- To je pehar - zaključuje ovaj list.

"Il Đornale" : - Đokovićev ponos, maestro kao Federer, šesta titula na Završnom turniru. Najstariji šampion u istoriji sa 35 godina i nosi kući 5 miliona.

"Koriere dela Sera" : - Đoković ponovo na tronu, šesti trijumf Srbina na Završnom ATP turniru. Torino je grad koji je krunisao ovog šampiona koji je s ponosom podigao pehar pred svojom decom.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI SU MU OKRENULI LEĐA: Argentinac se našao Đokoviću kada mu je bilo najteže i sada je sve ispričao