NOVAKOMRSCI ĆE DA PUKNU OD MUKE: Đoković od danas ima razlog za najveće zadovoljstvo u tenisu, ovo mu ništa neće pokvariti!

Novosti online

21. 11. 2022. u 20:00

NOVAK Đoković je aktuelni tenisku sezonu završio kao šampion završnog mastersa, čime je izjednačio svetski rekord koji je dosad, u ATP istoriji, držao Rodžer Federer kao šestostruki osvajač pomenutog turnira za osmoricu najboljih u jednoj godini, ali 2022. završava i sa još jednim uspehom.

НОВАКОМРСЦИ ЋЕ ДА ПУКНУ ОД МУКЕ: Ђоковић од данас има разлог за највеће задовољство у тенису, ово му ништа неће покварити!

Foto Instagram/jelenadjokovicndf

Burna je, kao nijedna dosad, bila ova godina za Noleta, koji je u 2022. prošao kroz tenisku i životnu agoniju.

Prvo je pozvan od strane Teniskog saveza Australije da brani tri uzastopne titule na Australijan openu, da bi onda bio zatočen u svojevrsnom pritvoru za lica koja čekaju deportaciju jer se "usudio da dođe nevakcinisan" (iako je poslao dokumentaciju o razlozima zbog kojih nije vakcinisan, a nezavisna medicinska komisija je njegove razloge usvojila). Na australijskom sudu je dobio lokalnu vlast i stekao pravo da igra na grend slemu čiji je rekorder, ali se onda umešala politika i, samovoljom tadašnjeg ministra za imigraciju pregažena je sudska odluka a Novak Đoković, kao kakav prestupnik, deportovan iz pomenute zemlje.

Ostao je tako bez 2000 bodova, pa je onda usledila duža pauza da dođe sebi od ovog maltretmana, a potom nije mogao da osvaja bodove na Vimbldonu jer su se čelnici grend slema odlučili na neverovatan potez:

Kako je Rusima bilo zabranjeno učešće, na zaprepašćenje ostale teniske javnosti, doneta je "kompromisna odluka" da niko ne osvaja bodove na ovogodišnjem vimbldonskom nadmetanju, pa je i tu Đoković ostao bez 2000 bodova. 

Na Ju-es open, gde je takođe titula donosila 2000 bodova, Novak nije mogao da ide kao nevakcinisan, ali je i pored svega toga srpski as uspeo da se izdigne, osvoji u ovih nekoliko sedmica i titulu u Tel Avivu i trofej u Astani, a, verovatno na zaprepašćenje mnogih u ATP-u, ne samo da se plasirao na Završni masters iako nije igrao na osam velikih nadmetanja, već je završni masters osvojio.

I to bez poraza.

Upravo taj podvig doneo mu je, za mnoge "Novakomrsce" potpuno neverovatno - prvo mesto po zaradi u tenisu u 2022. godini.

 Naime, pre nego što se odbiju porezi (koji ponekad "odnesu" i skoro polovinu ovako stečene zarade u pojedinim zemljama), Novak Đoković je od nagradnih fondova "prigrlio" čak 9,93 miliona dolara u ovoj sezoni. Ostavio je tako na drugom mestu Karlosa Alkaraza, vodećeg na ATP listi, koji je zaradio 7,62 miliona, dok je njegov sunarodnik a Noletov najveći rival, Rafael Nadal, treći, sa 7,44 miliona.

Slede Kasper Rud (6,93), Stefanos Cicipas (5,47), te trio sa po 4,1 milionom dolara (Danil Medvedev, Feliks Ože-Alijasim i Andrej Rubljov), dok je poslednji na ovoj novčanoj Top 10 listi Poljak Hubert Hurkač sa 3,01 miliona "zelenih novčanica".

Naravno, važnije od novca, Novaku je uživanje u tenisu, a ne samo da je u završnici 2022. uživao, već dobio i sjajnu vest - da će moći da ponovo nastupa na Australijan openu, čiji je rekorder po broju titula.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade