OSVOJIO AUSTRALIJAN OPEN, PA PROMENIO SPORT: Rekorder Vimbldona se odrekao tenisa i zaigrao u košarkaškom Evrokupu

Novosti online

12. 10. 2022. u 20:25

KOŠARKA je doživela nešto dosad nezabeleženo.

ОСВОЈИО АУСТРАЛИЈАН ОПЕН, ПА ПРОМЕНИО СПОРТ: Рекордер Вимблдона се одрекао тениса и заиграо у кошаркашком Еврокупу

Ilustracija foto: EPA

Naime, u elitnom evropskom košarkaškom nadmetanju, Evrokupu, od kog je na "starom kontinentu" jače takmičenje samo Evroliga, zaigrao je bivši osvajač teniskog grend slema u Melburnu.


U pitanju je nekadašnji juniorski prvak Australijan opena u konkurenciji dublova, Britanac Džošua Tomas Vord-Hibert.


Ovaj 28-godišnjak je paralelno igrao tenis i košarku kao mladić, a isprva mu je bolje išao "beli sport": nakon što je 2011. postavio i danas važeći juniorski rekord Vimbldona po brzini kretanja loptice posle servisa (214 kilometara na čas), sledeće sezone je podigao grend slem pehar u Melburnu.


Na putu ka finalu on je sa sunarodnikom Lajamom Broudijem eliminisao i Nika Kirjosa (čiji je partner bio Endrju Heris), a u finalu su pred juniorima iz Velike Britanije pali Hrvat Filip Feger i Čeh Adam Pavlasek (6:3, 6:2).


Međutim, Džošua Vord-Hibert je tokom studentskih dana, 2016, rešio da se potpuno posveti košarci, pa je igrao za klubove iz Derbija i Lestera, pre nego što je ovaj 196 centimetara visoki momak prešao 2020. u London Tauerse.


A juče je zaigrao u Evrokupu.


Istina, bilo je to samo 24 sekunde, i to u porazu od Hapoela u Tel Avivu (76:59), ali će sigurno večno pamtiti ovaj međunarodni debi, pomalo istorijski i za košarku i za tenis.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)