RUKOMET NE PAMTI OVAKAV MEČ! Španija i Švedska u borbi za svetsku bronzu priredili spektakl: prvak Evrope - na kraju bez medalje

Novosti online

29. 01. 2023. u 20:14

RUKOMETAŠI Španije savladali su još uvek aktuelnog svetskog prvaka - Švedsku, u meču za treće mesto svetskog prvenstva u rukometu. Spektakularna borba za bronzu donela je kišu golova, a "furija" je sa 39:36 savladala "vikinge". Zaista se ne pamti da je u jednom rukometnom meču, u kome su se nacionalne selekecije borile za medalju, viđen ovoliki broj golova.

РУКОМЕТ НЕ ПАМТИ ОВАКАВ МЕЧ! Шпанија и Шведска у борби за светску бронзу приредили спектакл: првак Европе - на крају без медаље

FOTO: AP/Tanjug

Ulog je bio veliki, borba za medalju, ali to nije sprečilo i jedne i druge da igraju rasterećeno, što je donelo dosta efikasan duel, naročito u prvom delu, kada se bukvalno gol postizao iz napada u napad.

Skandinavci su bolje otvarili meč, vodili 4:2 na startu, onda Španci prelaze u vodstvo, pa Švedska, Španija, Švedska... Dok Šveđani nisu došli prvi put do plus tri, potom su poveli i sa četiri razlike, a na poluvremenu je rezultat glasio 22:18.

Početkom drugog poluvremena Španija je napravila seriju i od minus četiri stigla do plus dva (25:23). Iako su na sve načine pokušavali, Šveđani više nisu uspeli da se vrate.

Uglavnom su jurili dva ili tri gola zaostatka, ali Španci su iskusno držali tu prednost i osvojili novu medalju.

Figueras je danas bio monstruozan pred golom Švedske, postigao je čak devet golova, a svoj doprinos dali su i drugi, naročito Aleks Dušebaev sa sedam golova i nekoliko vrhunskih asistencija. Kaneljas je meč završio sa pet golova, koliko je postigao i Fernandez.

Vane je kod Švedske postigao devet pogodaka, Ekberg sedam, a Lagergren pet golova. Ipak, ni to nije bilo dovoljno aktuelnim evropskim šampionima da se dokopaju medalje.

Špancima je ovo treća bronza, uz dva zlata na svetskim prvenstvima. Bronzana odličja osvajali su 2021. u Egiptu i 2011. u Švedskoj.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a