CRVENA ZVEZDA NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Dva seta dele crveno-bele odbojkašice od elite

S. K.

04. 11. 2022. u 12:04

VELIKI korak ka grupnoj fazi Lige šampiona napravile su odbojkašice Crvene zvezde. Crveno-bele su sinoć u prvom meču druge runde kvalifikacija u Kamniku (Slovenija) savladale Kalcit sa 3:1, tako da u revanšu, 8. novembra u Beogradu mogu da izgube i sa 3:2. Ukoliko Slovenke slave sa 3:0 ili 3:1 igraće se zlatni set.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Два сета деле црвено-беле одбојкашице од елите

FOTO: OSS

- Čestitam devojkama na pobedi. Ovo je tek jedan korak koji smo napravili u meču sa Kalcitom, ali je izuzetno značajan. Ponosni smo i zadovoljni što smo na ovako vrućem terenu imali strpljenja i živaca da utakmicu privedemo kraju kako smo želeli i napravimo najbolji mogući rezultat - kaže strateg Crvene zvezde Ratko Pavličević.

Jelena Stojić blistala je u Kamniku i za sjajnu partiju proglašena je za MVP meča.

- Čestitam mojoj ekipi na sjajnoj i borbenoj utakmici. Nije bilo jednostavno igrati u Sloveniji, jer je publika dosta učestvovala u meču. Ipak, uspele smo da se izborimo sa tim. Došle smo do maksimalna tri boda. Nadam se da ćemo i u Beogradu igrati ovako i ostvariti još jednu maksimalnu pobedu - ističe Stojićeva.

Pobednik dvomeča Kalcit - Crvena zvezda igraće u grupi B Lige šampiona sa Vakifbankom, Novarom i Potsdamom. Poraženi će imati još jednu šansu, jer će u trećoj rundi igrati sa slabijim iz dvomeča Vašaš - Tenerife.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije