TRKA KOJA POMERA GRANICE: "Beograd - Banjaluka" u UCI kalendaru

Novosti online

13. 10. 2022. u 13:28

KAKO se navodi u saopštenju Biciklističkog saveza Republike Srpske trka "Beograd - Banjaluka" vraćena je u kalendar Međunarodne biciklističke unije (UCI) i njeno 17. izdanje biće bodovano za svetsku listu kao i Olimpijske igre.

ТРКА КОЈА ПОМЕРА ГРАНИЦЕ: Београд - Бањалука у УЦИ календару

I. Marinković

Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" biće održana u aprilu 2023. godine.


- Nekima su čak smetali grb i himna Republike Srpske, ali će je morati slušati i dalje. Pokušali su na sve načine da diskredituju najveći sportski događaj iza kojeg zajedničkim snagama stoje Republika Srpska i Srbija, prišivali brojne kvalifikacije koje jednostavno ne stoje... Zato smo odbranili naš stav i sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo idućim izdanjem pomeriti granice - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Podršku trci dali su kako ekipe, tako i zaposleni u karavanu, kojih ima više od 200 iz svih krajeva sveta.

- Godinama nam se vraćaju iste ekipe i sve više njih aplicira za učesće. Nivo organizacije je najviši mogući i to ekipe znaju da cene. A za tako nešto zaslužni su moji najbliži saradnici, ali i oni koji godinama rade na trci iz drugih zemalja. To dovoljno govori da smo odavno prerasli lokalnu ''kuhinju'' i da smo otvoreni za svaki vid saradnje sa ljudima iz celog sveta - kazao je Kuvalja.

Do 17. izdanja trke "Beograd - Banjaluka" ostalo je pola godine, a pripreme su veh počele.

- Do kraja godine imaćemo kostur etapa, a što je posebno važno, sve veći broj gradova se interesuje za mesto starta ili cilja. Ovom prilikom bih zahvalio institucijama dve zemlje i resornim ministarstvima koji nam godinama pružaju nesebičnu podršku - naglasio je Kuvalja.
 

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije