MOĆNA SRBIJA PREGAZILA FINSKU: Naši rukometaši impresivnim izdanjem krenuli u pohod na krov Evrope

Novosti online

12. 10. 2022. u 20:00

RUKOMETNA reprezentacija Srbije, pobedila je Finsku rezultatom 34:24 (19:11) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2024. održava u Nemačkoj.

МОЋНА СРБИЈА ПРЕГАЗИЛА ФИНСКУ: Наши рукометаши импресивним издањем кренули у поход на кров Европе

FOTO: N. Karlić

Tribine dvorane "SPENS" u Novom Sadu bile su lepo ispunjene, a to je je bila dodatna stimulacija “orlovima” da impresioniraju na startu kvalifikacija. Već na početku Srbija je napravila seriju 6:1 i odmah stavila do znanja rivalu ko je favorit i kvalitetniji tim. Do poluvremena naši momci napravili su već suficit od 8 golova prednosti i rutinski priveli meč kraju na zadovoljstvo trenera Tonija Đerone .

U redovima Srbije najefikasniji bili su Pešmalbek sa šest i Vorkapić sa pet pogodaka, po četiti gola postigli su Borzaš, Radivojević i Ilić, tri gola je dao Marsenić, a po jedan Sretenović, Kos, Rogan, Kukić, Radojković, Orbović i Dodić. Na drugoj strani, izdvojio se Granlund sa deset golova.

Drugi meč prvog kola Grupe 2 kvalifikacija za EP biće igran u Norveškoj, gde domaća selekcija dočekuje Slovačku. Naredni meč Srbija će igrati protiv Slovačke u gostima, u nedelju 16. oktobra.  

Plasman na EP obezbedio je domaćin Nemačka, kao i tri najbolje ekipe sa prethodnog kontinentalnog šampionata, Španija, Švedska i Danska. Preostalih 20 učesnika biće poznato posle kvalifikacija. Iz svake od osam grupa na EP će se plasirati po dve najbolje, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

BONUS VIDEO: Gordan Petrić otkrio kako se kladi s drugarima i zašto ima besplatne ručkove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a