ODBOJKAŠICE ZA OVERU PRVOG MESTA: Pobeda od 3:0 ili 3:1 ostavlja svetske prvakinje na vrhu tabele

S. K.

07. 10. 2022. u 10:00

ČETVRTFINALE je osigurano, sada se čeka i potvrda prvog mesta u grupi F druge faze SP u Holandiji i Poljskoj.

ОДБОЈКАШИЦЕ ЗА ОВЕРУ ПРВОГ МЕСТА: Победа од 3:0 или 3:1 оставља светске првакиње на врху табеле

Foto: N.Skenderija

Odbojkašice danas (15.00) igraju sa veoma neugodnim Tajlandom i ukoliko pobede sa 3:0 ili 3:1, ostvariće željenu poziciju pred eliminacione utakmice.

Ukoliko Srpkinje savladaju Tajlanđanke sa 3:2, onda su im protv Turkinja neophodna dva seta. I to samo ukoliko Gvidetijeve izabranice pobede Amerikanke sa 3:0 ili 3:1.

Ali, niko u našem taboru ne želi da se bavi kalkulacijama. Okrenuti su sebi, svojim igrama, hoće da bude bolje, da napreduju kako bi, kada je najvažnije, bile u top-formi.

- Očekuju nas dva izuzetno važna meča. Uveren sam da možemo da pobedimo i Tajland i Turku, ali ovo je, ipak, Svetsko prvenstvo. Moramo da se borimo svakog dana i obezbedimo prvo mesto u grupi - naglašava za sajt OSS selektor Danijele Santareli.

Katarina Lazović podvlači da niz od sedam uzastopnih pobeda nikako ne sme da ih opusti:

- Mnogo lepo zvuči da smo jedina neporažena ekipa. Baš zbog toga ne možemo da se opustimo. Osigurale smo četvrtfinale, polako nam glava ide ka tamo, ali moramo da odigramo dobro protiv Tajlanda i Turske. Atmosfera u ekipi je sjajna, podržavamo jednu drugu. Priznajem da nas je malo iznenadio poraz SAD od Poljske, ali u suštini to na nas ne utiče. Ukoliko sačuvamo prvo mesto, igraćemo sa četvrtom selekcijom iz naše grupe. Moramo te mečeve da dočekamo u pozitivnom raspoloženju.

Libero Aleksandra Jegdić podvlači da za Tajland moraju da se pripreme drugačije nego kao za Dominikansku Republiku.

- Tajlanđanke nisu visoke kao Dominikanke, ali igraju jako brzo, dobro u odbrani, napadaju sa svih strana. Verujem da ćemo i u meč sa njima ući kao do sada i da ćemo pobediti - optimista je Jegdićeva. 

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FORMULA 1: Ferstapen najbolji u kvalifikacijama, Hamilton žestoko podbacio