MONSTRUM DOBIO 109 GODINA ZATVORA: Trener silovao devojčice, najmlađa imala 13 godina (VIDEO)

Novosti online

06. 10. 2022. u 09:03

Bivši trener brazilskog gimnastičarskog tima Fernando de Karvaljo Lopes kažnjen je sa 109 godina i osam meseci zatvora zbog višestrukog silovanja, seksualnog i psihičkog uznemiravanja najmanje četiri gimnastičarke, od kojih je najmlađa imala 13 godina, prenose mediji u Brazilu.

МОНСТРУМ ДОБИО 109 ГОДИНА ЗАТВОРА: Тренер силовао девојчице, најмлађа имала 13 година (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Karvaljo Lopes, koji se sve vreme procesa izjašnjavao kao nevin, ima pravo žalbe na odluku Suda u Sao Bernardu do Kampu, država Sao Paulo.

Slučaj je prvi put dospeo u javnost u aprilu 2018. godine zahvaljujući istraživačkom radu novinara TV programa "Fantastiko", u priču se potom uključilo tužilaštvo, pa i policija. Klupko je počelo da se odmotava i trener označen kao manijak je završio iza rešetaka.

Osuđeni trener je radio sa devojčicama uzrasta do 20 godina, u pitanju je reprezentacija Brazila, a onda je 2016. godine, malo pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, izbačen iz nacionalnog tima. Otkaz je dobio posle prijave roditelja jedne od gimnastičarki koja je bila pod njegovim trenerskim patronatom.

Dve godine kasnije, zahvaljujući ekipi TV "Fantastiko", tačnije u aprilu 2018. godine, otkriveno je da je Karvalja Lopesa prijavilo desetak gimnastičarki koje je trenirao u periodu od 1999. do 2016. godine. Od tog broja četiri su imale čvrste optužbe za silovanje zbog kojih je na kraju završio na sudu.

Karvalju Lopesu je 2019. godine izrečena mera doživotne zabrane bavljenja gimnastikom u bilo kojoj ulozi.

U međuvremenu, suočio se sa još teških optužbi po više osnova. Pre četiri godine oko 40 gimnastičarki su izjavile za "Globo" televiziju da su bile žrtve psihičkog, fizičkog i seksualnog maltretiranja njihovog trenera. Nekolicina gimnastičarki se na suđenju treneru pojavila u ulozi svedoka.

Povodom slučaja koji je potresao Brazil tamošnji Gimnastičarski savez je poručio da ima nultu toleranciju za uznemiravanje i zlostavljanje u sportu i da veruje da će pravosuđe izreći odgovarajuće kazne za ovakva dela.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili