SPORTSKI ZEMLJOTRES! Rusi ponovo na borilištima: Vijoriće se zastava "zbornaje", intoniraće se himna

Novosti online

05. 10. 2022. u 17:21

NAKON što je došlo do eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine i zvaničnog početka rata sportisti iz Rusije pretpeli su ogromne posledice i gotovo da su eliminisani sa svih značajnih sportskih nadmetanja. Iako povratak ruskih sportista na borilišta deluje kao nemoguća misija sada članovima "zbornaje" stižu ohrabrujuće vesti.

СПОРТСКИ ЗЕМЉОТРЕС! Руси поново на борилиштима: Вијориће се застава зборнаје, интонираће се химна

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Međunarodno boksersko udruženje (IBA) glasalo je da se poništi zabrana učešća ruskim i beloruskim takmičenjima pod svojim nacionalnim takmičenjima u narednom periodu. Krovna organizacija svetskog amaterskog boksa donela je odluku obrazloživši je da politika ne bi trebalo da ima ikakav uticaj na sport.

- Svim sportistima treba dati jednake uslove. Naša organizacija poštuje svoju autonomiju i ostaje politički neutralna i nezavisna. IBA želi mir i u svakom sukobu će igrati isključivo ulogu mirotvorca. Ruske i beloruske ekipe moći će da koriste svoje zastave i grbove, a ukoliko dođu do zlatnih medalja, intoniraće se njihove nacionalne himne - navodi se u zvaničnom saopštenju FIBA.

Sada je na potezu Međunarodni olimpijski komitet, koji je u prošlosti, doduše iz potpuno drugih razloga, imao brojnih nesuglasica sa IBA.

Ovakva odluka mogla bi da izazove veliku buru, a posledice bi vrlo lako mogle da budu i izbacivanje sporta iz programa Letnjih olimpijskih igara, što bi predstavljalo pravu katastrofu za jedan od najstarijih svetskih sportova.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)