SRBIN DOŽIVEO UDES U HRVATSKOJ: Borković udario u drvo, prevezen u bolnicu

Novosti online

26. 06. 2022. u 11:26

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković doživeli su udes na reliju u Zagrebu. Naši vozači su udarili u drvo pri brzini od 97 kilometara na čas, ali na svu sreću nisu ozbiljnije povređeni.

СРБИН ДОЖИВЕО УДЕС У ХРВАТСКОЈ: Борковић ударио у дрво, превезен у болницу

Foto: PR tim

Borković je odlično počeo 48. izdanje relija Zagreb open u svojoj škodi R5. Od samog početka bilo je evidentno da je naš as jedan od najbržih vozača na stazi i da će voditi veliku borbu sa fabričkim vozačem hjundaija, Slovencem Rokom Turkom.  Već tokom šejkdauna Borković je bio najbrži, ispred Turka i Austrijanca Simona Vagnera. 

U subotu su, pred šejkdaun, vožena i dva specijalna ispita na Jastrebarskom nedaleko od Zagreba.  Tokom prvog od ukopno osam specijala, Borković i Turk su imali gotovo identično vreme, Slovenac je bio brži za jednu desetinku i očekivala se velika borba u tokom drugog specijalnog ispita. Publika je od samog starta relija u Zagrebu bila oduševljena novim rivalstvom dva velika asa u Evropskom reli trofeju. 

Veoma zahtevna staza na kojoj se početkom aprila vozio i Svetski reli šampionat u Hrvatskoj potpuno je odgovarala našem asu, koji je maestralno vozio i tokom drugog specijalnog ispita i stekao gotovo tri sekunde prednosti u odnosu na Turka. 

Foto: PR tim

Tekst potpisa

Borković je delovao ubedljivo, povećavao je prednost u odnosu na konkurente, ali onda mu se dogodio veliki peh. 

Naš šampion je izašao zadnjim levim točkom sa asfalta, nezgodno je zahvatio zemljani i šljunkoviti deo puta i pri brzini od 97 kilometara na čas udario pravo u drvo.

Brzo je reagovala ekipa hitne pomoći, srpska posada odvedena je u bolnicu na detaljna ispitivanja i ustanovljeno je da nijedan od njih nema težih povreda.

Iako su uz mnogo sreće Borković i Marković izbegli ozbiljnije povrede, a sumnjalo se na prelome ključne kosti i rebara kod obojice, usled kvara na automobilu nisu bili u mogućnosti da nastave takmičenje. 

U nedelju je na programu još šest specijalnih ispita na 48. izdanju Ina Delta relija Zagreb open 2022. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba