SPORTSKE IGRE MLADIH: Deca uživala u igri

Novosti online

14. 05. 2022. u 23:11

KARAVAN radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih putuje kroz Srbiju.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Деца уживала у игри

FOTO: SIM Srbije

Novi, ali stari "simovci" druže se i takmiče u pet sportova. Najbolji se spremaju za regionalna takmičenja. Ove godine u znaku SIM biće i Vrnjačka Banja, gde će se održati državno prvenstvo. Druženje dece regiona, najboljih na sportskim terenima, ali i onih koji pokažu da su im podjednako važni i fer-plej i tolerancija, zakazano je u Splitu.

Prethodnih dana na terenima su uživala deca iz Lebana, Medveđe, a oni najbolji izborili su plasman na regionalno finale koje se održava u Surdulici. Na "Koka-kola kupu", najbolji su bili fudbaleri iz Medveđe, a njihovi drugari bili su dominantni i u basketu. Na turniru u malom fudbalu dominirao je fer-plej. Revijalno su se igrali šah i odbojka, a ko god je želeo, mogao je da zaigra stoni tenis. Baklju prijateljstva nosili su najbolji mladi sportisti Lebana.

Sportske igre mladih se trude da stignu do svakog mesta gde ima dece koja žele da postanu "simovci", tako da su se prvi put družili i sa decom Aleksinca. U Dunav osiguranju SIM posebno su ponosni na šahistkinju Anastasiju Vojinović iz Aleksinca, učesnicu međunarodnih završnica.

Na mapi Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje SIM nalazi se i Surdulica. Pored uobičajenih turnira u basketu 3x3, malom fudbalu, igri "između dve vatre" i trci na 60 metara, pre početka takmičenja prvotimci Radnika odigrali su revijalnu utakmicu sa "simovcima", čiji je kapiten bio Đoko Stojčevski, direktor fabrike vode "Vlasinka". Ove godine Surdulica se može pohvaliti da je oboren rekord u broju ekipa koje su učestvovale na "Koka-kola kupu" - ukupno 45 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kod devojčica, najbolja je bila ekipa iz Surdulice, dok je kod dečaka pobedio tim iz Vladičinog Hana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)