JELENA BLAGOJEVIĆ: "SPREMAM SE ZA TRENERA!" Trofejna odbojkašica biće u stručnom štabu novog selektora Santarelija

Slobodan Krstović

15. 05. 2022. u 10:01

KADA je 4. septembra prošle godine u punoj "Štark areni" u finalu EP protiv Italije (1:3) odigrala poslednji meč u reprezentaciji, Jelena Blagojević nije ni slutila da će se brzo vratiti u tabor svetskih prvakinja.

ЈЕЛЕНА БЛАГОЈЕВИЋ: СПРЕМАМ СЕ ЗА ТРЕНЕРА! Трофејна одбојкашица биће у стручном штабу новог селектора Сантарелија

FOTO: M. Vukadinović

Ali, ne kao igrač već kao jedan od trenera koji će pomagati novom selektoru Srbije, Italijanu Denijelu Santareliju u radu sa odbojkašicama.

- Iskreno, nisam mislila da će biti tako brzo. Kada sam se opraštala, moji planovi i želja su bili da jednog dana opet budem u reprezentaciji. Međutim, ni slutila nisam da će to biti već na sledećoj akciji, u Ligi nacija. Srećna sam zbog toga, imaću prilike da učim, da radim nešto novo - ističe u razgovoru za "Novosti" Blagojevićeva.

Kapiten vicešampiona Poljske Žešova razmišlja da, kada okonča igračku karijeru, uplovi u trenerske vode...

- Planiram da kada se povučem sa terena, ostanem u odbojci, da se oprobam kao trener. Zato sam zbog ove šanse veoma srećna. Biće to i dobar iskorak da uđem u taj svet sa druge strane lige. Imala sam ideju, podržao me je OSS, a selektor Santareli prihvatio da budem deo njegovom stručnog tima. Imaću priliku da vidim kako rade drugi treneri, a u isto vreme i da pomognem - naglašava Blagojevićeva.

Jasno je Jeleni da će biti spona sa novim stručnim štabom i igračicama.

- Dosta dugo sam igrala u reprezentaciji, delila dobro i loše sa devojkama i našu mentalnu stranu jako dobro poznajem. Sigurno da novi stručni štab zna naše igračice, ali nikad dosad nisu radili sa njima. Zato verujem da ću uspeti da napravim dobru komunikaciju između devojaka i trenera. Od Italijana ja bolje poznajem mentalnu stranu, odnos devojaka i sigurno ću dosta pomoći - smatra Blagojevićeva.

Devojke ne kriju da će im biti i neobično što se na tajm-autu neće pričati srpski.

- Sigurno je da naša odbojka posle dugo godina dobija nešto novo. Bili smo veoma uspešni, naročito poslednjih godina, tako da je za sve nas ovo nešto novo. Ali, biće i promena u ekipi, dosta devojaka želeći da se dokažu. U početku će biti čudno, ali svaka promena može da donese neki boljitak, tako da treba gledati sa pozitivne strane - smatra Jelena.

I filozofija igre Italijana je drugačija od naše...

- Devojkama koje su igrale u Italiji ili rade u svojim klubovima sa italijanskim trenerima neće biti teško da prihvate novi sistem. Možda će biti brža odbojka nego dosada, ali sve odbojkašice koje su na pripremama zaslužuju što su pozvane - kaže Blagojevićeva.

U Ligi nacija, koja startuje 31. maja, neće igrati Maja Ognjenović i Tijana Bošković.

- Znamo da je ove godine najvažnije Svetsko prvenstvo, koje je krajem septembra u Poljskoj i Belgiji. Ova godina je malo drugačija, jer će biti dosta vremena za pripreme za SP. Što se tiče Lige nacija, cilj je da se izbori F8. Ekipa bez Tijane i Maje je drugačija, ali sigurno da devojke imaju kvalitet i mislim da će izgledati dobro na terenu - podvlači Jelena.

IGRAĆU DOK SAM ZDRAVA

- PLANIRAM da ostanem na terenu sve dok se budem dobro osećala, dok ne budem imala problema sa povredama. Moji treneri iz Žešova rekli su mi da mi je ovo bila najbolja sezona. Osvojili smo dva trofeja, nismo uspeli i titulu, u finalu smo izgubili od Hemika. Bile smo premorene od sezone, nismo se dobro osećale. Ali, ostvarile smo veliki uspeh - ističe Jelena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FORMULA 1: Ferstapen najbolji u kvalifikacijama, Hamilton žestoko podbacio