ZVEZDA SE NE DA! Valensija razbijena, crveno-beli san o Top 8 Evrolige i dalje živi!

A. I.

29. 03. 2023. u 20:58 >> 18:56

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su Valensiju u duelu koji poraženog eliminiše iz trke za top 8. Slavili su domaći (92:73).

ЗВЕЗДА СЕ НЕ ДА! Валенсија разбијена, црвено-бели сан о Топ 8 Евролиге и даље живи!

FOTO: M. Vukadinović

Odlično je domaćin igrao u prisustvu najboljeg tenisera svih vremena - Novaka Đokovića. Na tribini se našao i Milan Rodić, kao i Đorđe Đoković i brojna druga poznata lica. Pun "Pionir" dao je Zvezdi vetar u leđa.

Filip Petrušev postigao je 20 poena, 16 je dodao Ognjen Dobrić, a poen manje Fakundo Kampaco u redovima Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 92:73 (20:21, 26:20, 23:21,23:11)

Zvezda: Holand 6, Vildoza 9, Lazarević, Kampaco 15, Mitrović 6, Martin 7, Dobrić 16, Ivanović 3, Marković, Kuzmić, Petrušev 20, Bentil 10

Valensija: Harper 12, Klaver 10, Puerto 2, Pradila 2, Veb 3, Arostegi 10, Džons 12, Radebou 14, Evans, Dubljević 5, Hermanson, Rivero 3.

Košarkaši  Crvene zvezde odlično su otvorili meč i vodili tokom većeg dela prve četvrtine. Usledilo je nekoliko neobjašnjivih grešaka Luke Vildoze u odbrani, te je Valensija uspela da se lako vrati u život i da nakon 10 minuta igre povede 20:21.

U drugoj četvrtini u Crvenoj zvezdi košarkaši u serijama. Prvo je Luka Mitrović vezao četiri poena, potom Ben Bentil, do sredine drugog perioda Zvezda je imala tri poena prednosti. Ono što je bilo evidentno jeste da su se domaći mučili sa penala. Promašili su ih do tada već četiri.

FOTO: M. Vukadinović

U završnici druge deonice Zvezda je zaigrala odličnu odbranu. Dva puta ukrao je loptu Fakundo Kampaco, a to su crveno-beli kapitalizovali i došli do prednosti od osam poena 44:36. Propustio je tada Stefan Lazarević, a nekoliko trenutaka pre toga i Kampaco priliku da domaćinu donese prvu dvocifrenu prednost. Španci su uspeli da u nastavku samo smanje zaostatak na pet poena - 46:41

Nakon dva minuta igre u trećoj četvrtini došla je Crvena zvezda do prve dvocifrene prednosti (53:43). Luka Vildoza pogodio je trojku, dva odlična napada odigrao je Filip Petrušev. Nateran je trener gostiju bio da zatraži minut odmora. Uspeli su gosti da se spuste na minus pet do kraja, ali su domaći odbili nalet, te četvrtinu završili rezultatom 69:62.

FOTO: M. Vukadinović

Dosta tvrđa igra u četvrtoj četvrtini. Ben Bentil je pogodio za Zvezdu, a Džasiel Riveiro bio je precizan za goste. Uspostavili su domaći kontrolu igre, te trojkom Džona Holanda, uz dva penala Kampaca uspeli su da dođu do 12 poena prednosti. Iako su imali nekoliko praznih napada, uz odličnu odbranu tri minuta pre kraja Zvezda je imala 14 poena prednosti (85:71). Odličnu rolu na skoku pružio je Petrušev, a pratili su ga Ognjen Dobrić i Kampaco. 

ZVEZDA - VALENSIJA  92:73

40' Petrušev je stavio tačku na "i". Pogodio je trojku.

39' Arostegi je upisao poene za goste, Petrušev je bio uspešan ranije sa penala. A nadovezao se novim poenima Kampaco.

37' Mitrović je odvukao Dobrićevog čuvara, a on pogodio trojku. Usledila je greška u koracima gostiju i novi napad crveno-belih.  Nije pogodio Kampaco trojku, ali je na skok doleteo Petrušev i zakucao.

36' Pet poena vezao je Džons. Nekoliko praznih napada imala je Zvezda. Prekinuo je agoniju Ognjen Dobrić. Potom je na penale išao Fakundo Kampaco za 80:69

34' Trojku je pogodio Holand, uz dva poena sa penala Kampaca, za najveću prednost do sada domaćih 76:64. Izgubio je u narednom napadu loptu Kampaco.

33' Promašio je sada i Luka Vildoza. Usledila je greška u vođenju lopte Harpera - lopta za Zvezdu.

32' Još jedan dobar potez Bentila, koji iz okreta poentira uz faul. Promašio je penal.Muči se na startu Zvezda u napadu.

31' Džasiel Riveiro bio je precizan sa penala. Dosta tvrđa igra u uvodu poslednje deonice.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

TREĆA ČETVRTINA 69:62

30' Pradilja je promašio za tri. Zvezda je organizovala napad. Bentil je fauliran na prodoru - dva penala. Bio je precizan.  Dok je poslednji poen u trećoj deonici postigao Džared Harper.

29' Precizni su bili Rivero  sa penala i Džons za tri. Spustila se Valensija na 65:60. Sa penala je precizan bio Petrušev koji vraća Zvezdi prostora za mirniju igru - 67:60.

26' Školska košarka Zvezde. Protokom lopte otvorio se prostor za Petruševa koji lako dolazi do poena - 62:55. Kampaco! Trojka uz odličan dribling - 65:56.

25' Nova minijatura Fakunda Kampaca. Uspeo je iz teške situacije da položi i donese poene svom timu 60:51. Odlična rola Klavera koji je poentirao, Na drugoj strani neprecizan je bio Dobrić.

FOTO: M. Vukadinović

24' Trojkom Viktora Klavera razbijen je ritam domaćina - 58:51.

23' Fantastična timska igra Zvezde. Polovičan je bio Džons sa penala. Potom su se upisali još jednom Petrušev i Dobrić 58:48.

22' Treća trojka Luke Vildoze iz isto toliko pokušaja. Potom Petrušev igra odličnu odbranu. Promašio je četvrti pokušaj za tri Vildoza, ali ne i Petrušev nakon skoka. Zvezda prvi put dvocifrena - 53:43. 

21' Radebo je četvrtinu otvorio poenima. Odgovorio je Petrušev - 48:43.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 46:41.

20' Dubljević proigrava Pradilju a on pogađa za -5 gostiju. Nakon toga Kamapco ne koristi napad. Radebo je tri puta imao priliku u završnici da poentira sa trojke, sva tri puta lopta je izašla iz obruča.

FOTO: M. Vukadinović

19' Nova trojka Radeboa za prekid Zvezdine serije - 44:39, usledio je dobar napad Bentila.

18' Sada još jednom dobru odbranu igra Kampaco, krade loptu Vildoza, a potom Lazarević i Kampaco promašuju i propuštaju priliku da domaćinu donesu dvocifrenu prednost po prvi put večeras.

17' Usledila je tehnička greška Mumbrua, ali četvrti promašaj sa linije za slobodna bacanja Crvene zvezde. Ovoga puta Vildoza je bio neprecizan. Kaznila je to Valensija na drugoj strani, trojku je pogodio Džona Radebou - 41:36. Igrala je Zvezda presing, Kampaco je došao do druge ukradene lopte. Promašio je zicer Bentil, a dva plus jedan je pogodio Hasan Martin.

FOTO: M. Vukadinović

16' Šuterski obračun u Pioniru. Pogodio je Džon Holand iz samog ugla - 39:33.

15' Kampaco je bio polovičan sa penala - 33:30. Nova trojka za Špance, pogodio je Arostegi, a odgovorio je odmah Luka Vildoza 36:33.

PROČITAJTE JOŠ: I ZVEZDA OSTALA ZAPANjENA: Ni crveno-beli nisu mogli da veruju šta je uradio Fakundo Kampaco (VIDEO)

14' Harper ubacuje trojku. Još jednom Zvezda dobija faul, sada je Dobrić fauliran. činilo se pri šutu, ali samo lopta sa strane. Bentil hvata skok nakon promašaja Mitrovića i zakucava za 30:30. Taj potez pratio je faul u napadu Rivere. Zahuktao se Bentil. Odlično je okrenuo čuvara, položio uz faul, a potom sa penala nije bio precizan.

13 'Gubi u narednom napadu loptu Rivera, a Nikola Ivanović ubacuje lake poene za Zvezdu, a Lopez Aristegi trojkom razbija Zvezdin ritam. Usledilo je polaganje Dobrića za 28:27.

12' Nije se tu zaustavio krilni igrač Zvezde. Mitrović je iz pik en rola zakucao. Odgovorio je trojkom Džejms Veb.

FOTO: M. Vukadinović

11' Prve poene u drugoj deonici postigao je Luka Mitrović, igrao je s leđa u reketu i odlično se snašao.U nastavku je odigrao odličnu odbranu i doneo Zvezdi novi napad.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 20:21

10' Bio je košarkaš Valensije siguran. usledila je otvorena trojka Dobrića koji je promašio šut. Harper je bio neprecizan. Rostegi uhvatio skok i pogodio

9' Polovičan je bio Ivanović sa penala. Promašio je trojku Dobrić, a Petrušev je napravio prekršaj nad Harperom.

FOTO. M. Vukadinović

8' Dobro je Zvezda odigrala odbranu na Dubljeviću koji gubi loptu, na drugoj strani fauliran je Fakundo Kampaco. Delovalo je da je na šutu, ali sudije pokazuju da je na prodoru.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA SCENA NA ZVEZDA - VALENSIJA: Ovako su "delije" dočekale Novaka Đokovića nakon što je bio na meču Partizana (VIDEO)

7' Jeftino izgubljena lopta Vildoze, dovela je do još jednog poena gostiju.

4' Usledio je odličan napad Vildoze, pogodio je za tri, potom nakon dobre odbrane Kampaco je prozujao kroz odbranu - 12:4.  Usledila je serija gostiju uz dve oše odbrane Luke Vildoze. Prekinuo ju je Ognjen Dobrić poenima.

3' Polovičan je potom na penalu bio Petrušev, a nakon toga pogodio je i za dva - 7:2. Odgovorio je brzo Rodebah na drugoj strani. Usledio je dug napad crveno-belih, a potom Kampaco gubi loptu. Brzo se iskupio. Imaju crveno-beli novi napad koji ne koriste.

2' Kris Džons upisuje prve poene za Špance. Potom je fauliran Petrušev.

U dvorani su fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić, Marko Đoković kao i Novak Đoković.

1' Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić je počela. Tribine su popunjene. Domaćin ima na raspolaganju Luku Vildozu, ali ne i Nemanju Nedovića. Kampaco je otvorio meč poenima. Nadovezao se potom i Martin. Odličan početak Domaćih

UOČI MEČA

Po drugi put ove sezone sastaće se ovi timovi. U januaru su crveno-beli slavili u Valensiji 77:75, a večeras će "slepi miševi" imati priliku za revanš.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović imao je u prethodnih nekoliko dana dosta problema sa zdravljem igrača, zbog virusa i bolesti ekipa nije bila u mogućnosti da odigra meč u Baru protiv Mornara u regionalnoj ABA ligi.

- Zdravstveno stanje je bolje. Manje-više svi igrači su se oporavili, neki su dosta iscrpljeni, još imaju posledice. Danas ćemo odlučiti ko će igrati, rekao je Ivanović i dodao da i Luka Vildoza ima problema sa povredom.

-  se vratio treninzima, imao je manje istegnuće, bolje je, videćemo na treningu kakav bude, pa ćemo donositi odluke, dodao je trener Crvene zvezde.

Crvena zvezda je 13. na tabeli Evrolige sa 13 pobeda i 17 poraza, dok je Valensija 11. sa skorom 14/16.

Ona ekipa koja bude poražena u Beogradu gubi svaku šansu za Top 8, dok će pobednik produžiti svoje nade, iako će do kraja nakon toga biti samo još tri kola, 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)