ZVEZDA NASTAVILA SERIJU POBEDA U ABA LIGI: Crveno-beli upisali 34. vezani trijumf protiv FMP-a

Novosti online

29. 01. 2023. u 16:50

KOŠARKAŠI Crvene zvezde morali su brzo da zaborave poraz od Partizana u Evroligi, pošto se utakmice ređaju kao na traci. Crveno-beli su 17. kolu ABA lige pobedili FMP u gostima sa 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21).

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА СЕРИЈУ ПОБЕДА У АБА ЛИГИ: Црвено-бели уписали 34. везани тријумф против ФМП-а

FOTO: ABA liga/KK FMP

Ovo je šampionu regionalne lige bio 34. vezani trijumf protiv "pantera", a 10. uzastopni na Jadranu ove sezone. 

Domaćin se na ovom meču držao do polovine prve četvrtine. Od tada je Zvezde preuzela kontrolu i počela da drži konce igre u svojim rukama. Nije se FMP nijednog momenta predavao, ali gosti su uvek imali odgovor.

Trener crveno-belih Duško Ivanović je odmorio neke važne igrače, s obzirom na to da ekipu narede nedelje očekuje duplo kolo u Evroligi. Nemanja Nedović je igrao oko 16 minuta, Luka Vildoza 11 i po, Luka Mitrović blizu 10...

FOTO: ABA liga/KK FMP

Vredni spomenuti da Nenad Stefanović na ovom meču nije mogao da računa na Trenta Frejžera koji bi mogao da napusti klub.

Opet je Fakundo Kampaco dobio nešto više prostora, najviše zbog toga što nema pravo nastupa u elitnom takmičenju. On je za 21 minut postigao osam poena i dodao šest asistencija.

Dominacija Zvezde se ogleda u tome da je sredinom prvog kvartala preuzela vođstvo i nije ga ispuštala do kraja meča. Najveća prednost gostiju bila je +24 - 70:94, krajem četvrtog perioda.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dalibor Ilić sa 16 poena, pratio ga je Ognjen Dobrić sa 15. Na drugoj strani najbolji je bio Paulijus Valinskas sa 20, dok je Bo Bič dodao 11.

Zvezda sada ima učinak 15-1, a FMP 12-5.

 

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)