IMA LI KRAJA NEVOLJAMA? Svetislav Pešić ne može da računa na još jednog reprezentativca

Novosti online

07. 11. 2022. u 12:45

Košarkaška reprezentacija Srbije neće računati na odličnog košarkaša u utakmicama sa Velikom Britanijom i Turskom.

ИМА ЛИ КРАЈА НЕВОЉАМА? Светислав Пешић не може да рачуна на још једног репрезентативца

FOTO: Tanjug/AP

Dejan Davidovac, dugogodišnji košarkaš Crvene zvezde, a sada moskovskog CSKA, neće moći da nastupi za Srbiju u dva predstojeća meča u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Moskovski CSKA je želeo da pomogne Srbiji uz angažovanost i predsednika kluba Andreja Vatutina, danima se tražio način da se obaveze u VTB ligi pomere, ali to na kraju ipak nije bilo moguće.

Orlovi danas započinju okupljanje u Beogradu i deo igrača odradiće prvi trening. Na istom se neće pojaviti košarkaši Crvene zvezde koji danas od 18 časova dočekuju Zadar u poslednjem susretu 6. kola ABA lige i oni će se naknadno pridružiti ekipi. Uz Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića i Nikolu Topića biće i Luka Mitrović, koji je prethodnih dana bio na poštedi zbog istegnuća primicača, ali se u međuvremenu oporavio.

Standings provided by Sofascore

Kako je selektor već najavio, stručni štab za meč sa Velikom Britanijom ne može da računa na evroligaše iz drugih evropskih klubova, poput Nikole Kalinića, Vladimira Lučića i ostalih. Oni koji mogu da odgovore izazovu na Ostrvu bave se ovih dana i birokratskim obavezama, s obzirom na to da u britanskoj ambasadi podnose dokumentaciju za dobijanje vize.

FOTO: FIBA.Basketball

 

Podsetimo, za utakmice sa Velikom Britanijom i Turskom pozvani su: Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Košarkaši Srbije će 11. novembra odigrati prvi meč u okviru ovog prozora, a on će biti odigran u Velikoj Britaniji, dok će tri dana kasnije u Beogradu igrati sa selekcijom Turske.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)