TEODOSIĆ DOSTUPAN PEŠIĆU: Selektor Srbije može da računa na iskusnog igrača u važnim mečevima za Mundobasket

Novosti online

25. 10. 2022. u 18:53

KOŠARKAŠI Srbije u novembru nastavljaju kvalifikacije za Mundobasket, a veliko je pitanje koje igrače će na raspolaganju imati selektor Svetislav Pešić, pošto se mečevi poklapaju sa Evroligom.

ТЕОДОСИЋ ДОСТУПАН ПЕШИЋУ: Селектор Србије може да рачуна на искусног играча у важним мечевима за Мундобаскет

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, jedan igrač iz elitnog takmičenja bi mogao da bude na raspolaganju reprezentaciji. U pitanju je Miloš Teodosić, zbog odluke Virtusa i Olimpije Milano da baš zbog kvalifikacionih mečeva pomere svoj duel kako bi Italija imala najbolje košarkaše.

Ostaje da se vidi da li će trener "orlova" pozvati iskusnog plejmejkera, posebno ako se zna da je član tima iz Bolonje skinut sa spiska putnika na Evrobasket.

Poznato je da igrači iz NBA lige neće igrati, a veliko je pitanje da li će još neko od igrača iz Evrolige, pre svega iz Zvezde i Partizana moći da bude deo mečeva sa Velikom Britanijom i Turskom. Večiti tada imaju obaveze u eliti.

Crveno-beli baš 11. novembra kada je na programu utakmica reprezentacije u Njukaslu, gostuju Fenerbahčeu, dok crno-beli dan ranije idu u Pirej na noge Olimpijakosu.

Dobra vest je da na raspolganju mogu da mu budu košarkaši koji igraju u Rusiji - Nikola Milutinov i Dejan Davidovac (CSKA), kao i Rade Zagorac (Avtodor).

Takođe, Pešić će moći da računa na sve srpske igrače koji ne nastupaju u Evroligi i NBA ligi.

To znači da bi od igrača koji su bili deo nacionalne selekcije na Evrobasketu sada mogli da nastupe, Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Dušan Ristić (Fuenlabrada) i pomenuti dvojac iz moskovskog velikana.

Srbija 11. novembra gostuje Velikoj Britaniji, a tri dana kasnije je očekuje utakmica protiv Turske u Beogradu.

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024