"EVO, SVE VAS PITAM - ZAŠTO?!" Selektor Italije Poceko objasnio što je jurio Srbina posle ispadanja s Evrobasketa

Novosti online

14. 09. 2022. u 20:49

Košarkaška reprezentacija Italije ispala je na neverovatan način sa Evropskoog prvenstva, posle čega je njen selektor Đanmarko Poceko pred novinarima dobar deo svog obraćanja posvetio - Srbima.

ЕВО, СВЕ ВАС ПИТАМ - ЗАШТО?! Селектор Италије Поцеко објаснио што је јурио Србина после испадања с Евробаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je doživela šokantan poraz upravo od Italije u osmini finala, a "azuri" se umalo na tome nisu zaustavili - u neverovatnoj drami ispustili su već viđenu pobedu nad Francuskom u četvrtfinalu.

Poceko je na konferenciji najpre govorio o jednom Srbinu od koga je naučio najveću košarkašku mudrost, a onda je upitan i o srpskom sudiji Aleksandru Glišiću kog je jurio posle meča (snimak toga možete videti na portalu "Novosti").

Odgovorio je ovako:

- Imam ja za vas (novinare) jedno pitanje. Samo jedno. Zašto sudija nije gledao ponovljeni snimak kada je dosuđena "gluma" mom igraču koji je navodno iscenirao prekršaj? Zašto nije gledao? Evo, sve vas pitam, zašto?! Čemu služe ponovljeni snimci? Zabave radi?! Pa, ako je sve bilo u redu, zašto nije hteo da se rukuje sa mnom? - emotivno je pričao Poceko na konferenciji za štampu.


Tome je, nakon što je odmahnuo rukom, dodao:

- Imaćemo vremena, pričaćemo još. Ali, ne zaboravite, igrači treba da su glavni akteri. Igrači. A mnogo ih je doživelo povrede... i, vidite kako se prema njima (sudije) ponašaju. Igrači treba da su glavni, niko drugi. Treba da ih zaštitimo - istakao je Đanmarko Poceko.

Podsetimo, Francuska će u polufinalu igrati sa Poljskom koja je napravila senzaciju pobedivši Sloveniju predvođenu Lukom Dončićem.

Prethodno su plasman u svoj polufinalni okršaj izborili Španija (pobedom nad Finskom od 100:90) i Nemačka (eliminacijom Grčke sa 107:96).

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)