CRNO-BELI PALI U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: Partizan izgubio od Budućnosti, majstorica odlučuje o ABA finalisti

Č. V.

15. 05. 2022. u 22:37

KOŠARKAŠI Partizana moraće u majstorici da traže prolaz u finale ABA lige, jer su posle pobede u Beogradu, izgubili od Budućnosti u Podgorici sa 72:71

ЦРНО-БЕЛИ ПАЛИ У НЕИЗВЕСНОЈ ЗАВРШНИЦИ: Партизан изгубио од Будућности, мајсторица одлучује о АБА финалисти

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

Nije bila mnogo lepršava, ali jeste veoma neizvesna utakmica u "Morači". Junak trijumfa za domaće bio je Vladimir Micov koji je na 3,9 sekudi pre kraja meča pogodio trojku i vratio seriju u glavni grad Srbije.

Ništa nije slutilo da ćemo gledati napet meč do kraja, posebno ne posle prvog dela susreta kada je Budućnost vodila sa +11 - 38:27.

Ipak, proradio je šut za tri poena u drugom delu meča za goste, nakon 1/10 u uvodnih 20 minuta crno-beli su počeli da pogađaju iz daljine, a prednjačio je maestralni Zek Ledej koji je četiri puta bio precizan van linije 6,75.

Domaćin je u poslednji kvartal ušao sa plus šest, ali izabranici Željka Obradovića su malo po malo topili prednost rivala. Prvi put su poveli nakon dvojke Ledeja sa 67:69. Ipak, Podgoričani se nisu dali i na kraju su uspeli da dođu do prvog trijumfa protiv Partizana ove sezone, tek iz četvrtog pokušaja.

Mur je doneo prednost gostima pogotkom posle teškog šuta iz prodora, a onda su domaći krenuli u njihov poslednji napad na meču. Odlično je lopta kružila, Peri je dodao do Micova, a ovaj se podigao za tri poena i pogodio.

Ono što treba istaći je da je loš meč odigrao najbolji igrač crno-belih Kevin Pater koji nije postigao nijedan poen, a šutirao je iz igre 0/7. Takođe, bez poena za 13 minuta bio je i Di Džej Sili jedan od najboljih napadača u redovima tima iz Crne Gore.

Najefikasniji kod pobednika bili su Kendrik Peri i Petar Popović sa po 15 poena. Kod Partizana sjajni Zek Ledej je postigao 28 poena i bio je jedini dvocifren. Posle njega poenterski se najviše istakao Jam Madar sa devet.

Odlučujući meč biće odigran u Beogradu, a tačan termin rukovodstvo regionalnog nadmetanja tek treba da obelodani.

Čet. četvrtina: Budućnost - Partizan 72:71

40' - Kraj utakmice! Pokušali su igrači Partizana da nabace loptu pod koš za Lesora, ali to nije prošlo.

40' - Mur je uzeo loptu u ruke i pogodio težak šut. A, onda ludnica. Budućnost je krenula u poslednji napad. Peri je probio, imao je otvoreno polaganje, odlučio se da doda do Micova koji je pogodio trojku iz desnog kornera. Opet je minut odmora pozvao Obradović na 3,9 sekundi.

40' - Priliku za izjednačenje imaće Petar Popović sa linije penala. Ostao je pribran i pogodio oba puta. Tajm-aut je zatražio Obradović na 40 sekundi do kraja.

40' - Kakva serija Ledeja. Probio je i pogodio na drugi obruč za prvo vođstvo gostiju na utakmici - 67:69.

39' - Majstorija Ledeja. Sjajno je sebi iskreirao poziciju i pogodio. Popović je uspeo da uzvrati, a onda Ledej donosi izjednačenje crno-belima posle četvrte pogođene trojke.

38' - Preuzeo je kapiten Partizana odgovornos i pogodio drugu trojku. Vratio je svom tim na tri poena minusa - 65:62.

Jam Madar/FOTO: ABA liga/KK Budućnost

38' - Nije istom merom uzvratio Ledej, a Smailagić napravio faul pod košem rivala. Polovičan sa crte bio je Jagodić-Kuridža.

37' - Sjajan potez Ledeja i eto Partizana na minus dva. Amerikanac je postigao 21 poen. Ali, neverovatnu trojku je pogodio Peri. Bio je precizan sa sedam metara preko Smailagića.

36' - Gosti su izgubili 12. loptu, uradio je to Avramović, a tajm-autom je reagovao trener domaćeg tima Aleksandar Džikić. Nije Budućnost realizovala napada posle minuta odmora, pa je Smailagić kaznio rivala pogocima sa linije penala - 61:57.

35' - Odličnu utakmicu igra Popović. Još jednom je do poena došao posle prodora u levu stranu. Čak ni Madar nije uspeo da pogodi dva slobodna bacanja i on je bio polovičan - 61:55.

34' - Zoran Nikolić je naterao Zagorca da ga faulira. Pogodio je oba slobodna bacanja. Na drugoj strani Smailagić je snažno zakucao posle dobrog dodavanja upravo kapitena crno-belih.

33' - Posle samo dva i po minuta igre gosti su izašli iz bonusa. Dva loša prekršaja napravio je Smailagić. Panter nikako da se uvede u utakmicu i dalje je bez poena.

32' - Sjajan napada Popovića. Napravio je odličnu fintu, potom poentirao uz faul, ali nije pogodio dodatno bacanje. Ipak, Danilo Nikolić je izborio novi napad koji je završen njegovom promašenom trojkom.

32' - Domaćin nije iskoristio prvi napad u poslednjem kvartalu. Edin Atić je napravio faul u napadu, a onda i u odbrani.

31' - Ne prestaje da pogađa Partizan. Već su postigli šest trojki, a i prvom poluvremenu su van linije 6,75 šutirali 1/10.

Treća četvrtina: Budućnost - Partizan 55:49

30' - Novu trojku pogodio je Avramović, ali Džastin Kobs je kralj poludistance. Pogodio je šut preko Pantera i domaćin sa plus šest ulazi u poslednji period.

30' - Imao je Lesor priliku da dodatno smanji razliku. Uspeo je delimično u tome, pošto je pogodio jedno od dva bacanja. Seriju gostiju od 7:0 prekinuo je Kobs sa poludistance.

28' - Počeo je Partizan da pogađa trojke. Smailagić je pogodio četvrtu u trećem kvartalu, a crno-beli pri tom nisu izgubili nijednu loptu.

28' - Loša postavka u odbrani igrača Budućnosti. Kaznio je to Zagorac koji je ostao sam u uglu i nije mu bilo teško da pogodio šut van linije 6,75.

27' - Razigrao se Micov i sada diriguje igrom domaćina. Sjajno je spojio sa košem Barovića koji je ostao sam pod košem i lako poentirao - 51:39.

Kendrik Peri i Kevin Panter/FOTO: ABA liga/KK Budućnost

25' - Iskustvo Micova na delu. Iskoristio je to u duelu sa Trifunovićem i lako poentirao. Na drugoj strani prvu trojku postigao je Avramović. Za Budućnost je loptu izgubio Kobs. Partizan taj poklon nije iskoristio.

23' - Ona nije dugo trajala, pošto je Ledej ostao sam u desnom korneru i bio je precizan. Trifunović potom iz drugog kornera nije pogodio. A onda dva mestralna poteza Perija, najpre poeni iz prodora, a potom i snažnog zalkucavanja. Amerikanac je vezao šest poena, baš kao i Ledej na drugoj strani.

22' - Madar sa penala i Ledej poentirali su za crno-bele na startu drugog dela. Micov je na drugoj strani postigao prvu trojku, a novu maksilanu prednost doneo je Peri koji je došao do osam poena - 43:31.

Druga četvrtina: Budućnost - Partizan 38:27

20' - Loše su crno-beli finiširali drugu četvrtinu. Petar Popović je najpre pogodio trojku, a potom iskoristio neporeznost igrača Partizana, ukrao loptu i lako položio.

20' - Nastavlja se trend izbođenja velikog broja slobodnih bacanja. Rade Zagorac je bio polovičan, dok je identičan učinak imao i Aleksa Avramović. Beograđani su promašili čak 10 penala (8/18).

19' - Veoma loše Partizan izvodi slobodna bacanja (6/13). Panter je i dalje bez poena, ali je zato Ledej došao do devet. Ipak, posle lakih poena Zorana Nikolića tajm-autom je morao da reaguje Željko Obradović.

18' - Posle dobro poteza Koprivice, usledio je jedan loš. Faulirao je daleko od koša Kobsa. Ovaj je to iskoristio pogođenim slobodnim bacanjima.

17' - Ledej je promašio otvorenu trojku, a onda brza tranzicija domaćih i poeni Popovića. Potom loša komunikacija u odbrani Podgoričana i kazna stiže u vidu zakucavanja Koprivice - 29:23.

BORBA Lesor između tri igrača Budućnosti/FOTO: ABA liga/KK Budućnost

16' - Seriju promašaja u "Morači" prekinuo je Madar pogotkom sa poludistance. Punih tri minuta nije bilo poena. Aleksandar Džikić je zatražio tajm-aut kako bi probao da prekine lošu igru u napadu svojih izabranika.

15' - Posle četiri i po minuta igre u drugoj četvrtini obe ekipe su ispunile bonus, pa se ponovo može očekivati veliki broj slobodnih bacanja. Za sada je u drugom kvartalu postignuto samo devet poena (7:2).

14' - Nastavljaju se problemi sa linije penala za goste. Koprivica je promašio oba, a potom je u nastavku akcije napravio i korake.

14' - Pobegla je lopta Atiću, iskoristio je to Madar i poentirao iz kontre. Ipak, Partizan u narednom napadu rivala nije dobro zagradio koš, pa je Jagodić-Kuridža iznudio faul Balše Koprivice za dva slobodna bacanja - 27:19.

13' - Izabranici Aleksandra Džikića su da najveće prednosti došli posle poena Kobsa sa linije penala - 26:17.

12' - Ide domaćin na +7 nakon pogotka Atića. Iskoristio je krilni košarkaš Podgoričana situaciju u kojoj ga je čuvao Panter i napravio dobru poziciju za šut.

11' - Sjajno je prošao Gregor Glas, ali je prilikom prodora napraivo fual u napadu, pa od njegovih prvih poena nema ništa. Di Džej Sili se na drugoj strani podigao na šut za tri poena, promašio je, ali je to popravio Danilo Nikolić.

Prva četvrtina: Budućnost - Partizan 20:17

10' - Poslednji koš u prvoj četvrtini postigao je Ledej. Lepo je sebi napravio poziciju i sjajnom centarskom tehnikom došao do sedmog poena.

10' - Mnogo faulova i slobodnih bacanja obeležilo je prvu deonicu. Budućnost je šutnula šest, a Partizan 10, pošto je Ledej bio polovično precizan. Baš kao i Ledej i Barović je realizovao jedno od dva penala - 20:15.

9' - Za razliku od prvog puta Lesor je sada bio polovičan sa linije penala. Trifunović je potom bezpotrebno faulirao Perija na polovini Budućnosti i omogućio Amerikancu da poentira sa crte, ovaj je to iskoristio. Isticalo je vreme za napad gostiju, Ledej je morao da šutira iz daljine i to preko ruke i bio je precizan. To je bila prva trojka za crno-bele.

DUEL Džastin Kobs i Jam Madar/FOTO: ABA liga/KK Budućnost

8' - Popović je faulirao Mura daleko od koša i častio Amerikanca sa dva bavanja. On je pogodio samo jedno bacanje, što nije čest slučaj. Nakon promašene trojke Perija, crno-beli su krenuli u kontru, ali su izgubili već četvrtu loptu u prvoj četvrtini.

7' - Na drugoj strani Ledej je prve poene postigao sa linije slobodnih bacanja, ali pogodio je samo jedno. Novi koš postigao je Jagodić-Kuridža, koji je ispravio promašaj Barovića.

6' - Lepo je probio Jagodić-Kuridža i stigao do prvih poena. Odbrana Paritzana je dozvolila iskusnom košarkašu da lako poentira.

5' - Sjajno je sebi napravio poziciju za šut van linije 6,75 Kobs i bio je precizan. Loše su potom domaći odigrali odbranu, taj poklon je Lesor prihvatio i častio se zakucavanjem - 12:8.

4' - Krenuo je na atraktivno zakucavanje Lesor, ali u tome ga je sprečio Micov, pa je Francuz morao na liniju penala i oba je pogodio. Domaći tim je bonus ispunio posle četiri minuta.

3' - U strelce se upisao i Madar. Naskočio je sa poludistance i pogodio. Potom je Kobs do prvih poena stigao košem koji je postigao preko izraelskog plejmejkera.

2' - Nikolić nije velika pretnja sa linije penala, ali je prva dva ovoj utakmici realizovao - 7:2.

1' - Utakmica je počela trojkom Kendrika Perija. Madar nije uspeo da vrati, ali je poentirao Lesor nakon što je ofanzivan skok pokupio Ledej. Na drugoj strani promašaj Perija je popravio Nikolić.

Na terenu su prve petorke. Za domaći tim igraju Kendrik Peri, Džastin Kobs, Vladimir Micov, Marko Jagodić-Kuridža i Zoran Nikolić.

Partizan meč počinje sa Jamom Madarom, Kevinom Panterom, Urošem Trifunovićem, Zekom Ledejom i Matijasom Lesorom.

Uoči meča:

Crno-beli imaju lepu priliku da se domognu finala regionalnog takmičenja, prvog nakon devet godina.

Da bi se to dogodilo potrebno je da izabranici Željka Obradovića slave u "Morači". Nema sumnje da će šampion Crne Gore učiniti sve da seriju vrati u Beograd.

Partizan i Budućnost su ove sezone odigrali tri meča i tim Aleksandra Džikića je svaki put napuštao parket pognute glave. Od ta tri duela jedan je bio u Podogorici i crno-beli su slavili sa 80:72.

Pobednik ove polufinalne serije igraće protiv pobednika duela Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (crveno-beli vode sa 1-0).

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)