SUDIJA IZAZVAO GNEV KOREJACA: Gana slavila u ludom meču punom preokreta (FOTO)

Novosti online

28. 11. 2022. u 16:05

FUDBALERI Gane nastavili su dobar dan za afrički fudbal na Mundijalu u Kataru, posle remija koji je u duelu protiv Srbije izborio Kamerun. Oni su savladali Južnu Koreju sa 3:2 u uzbudljivom meču na stadionu Edukejšen siti i tako zadržali šanse za prolaz u drgi krug posle poraza koji su doživeli u prvom kolu od Portugala.

СУДИЈА ИЗАЗВАО ГНЕВ КОРЕЈАЦА: Гана славила у лудом мечу пуном преокрета (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Dvostruki strelac bio je vezista Ajaksa Mohamed Kudus, dok je treći pogodak za "crne zvezde", a prvi na meču, postigao defanzivac Sautemptona Mohamed Salsu. 

Oba gola za azijsku selekciju delo su malo poznatog Čo Gju-sanga koji je u završnici meča propustio nekoliko dobrih prilika da ostvari het-trik i donese bar bod svojoj ekipi.

FOTO: Tanjug/AP

Napadali su korejski fudbaleri u poslednjih pet minuta regularnog vremena i onih desetak nadoknade, ali Gana se uspešno odbranila. Čak je u jednom trenutku u mreži Zigijevog gola završio Čo, ali loptu nije uspeo da unese sa sobom.

Na kraju, sudija Tejlor nije dozvolio Koreji da izvede korner jer je isteklo vreme za nadoknadu, a zbog protesta crveni karton dobio je Paolo Bento.

Gana sada ima tri boda, koliko i vodeći Portugal koji tek treba da odigra svoj meč drugog kola protiv Urugvaja. Koreja ostaje na jednom bodu iz meča sa "urusima" i imaće težak posao u poslednjem kolu protiv Kristijana ronalda i kompanije da izbori plasman u drugi krug.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)