"SPOSOBNI SMO DA POBEDIMO BRAZIL": Selektor Kameruna puca od samopouzdanja! Izvukli bod protiv Srbije, a sada veruju u čudo

Novosti online

28. 11. 2022. u 15:16

SRBIJA je ispustila pobedu, pošto je imala prednost 3:1, nakon čega je Kamerun sa dva brza gola poravnao rezultat za remi na stadionu "Al Džanub".

СПОСОБНИ СМО ДА ПОБЕДИМО БРАЗИЛ: Селектор Камеруна пуца од самопоуздања! Извукли бод против Србије, а сада верују у чудо

FOTO: AP/Tanjug

Uspeli su Kamerunci da se “izvuku” protiv Srbije nakon zaostatka i da izvuku bod, i sada im predstoji odlučujući susret sa Brazilom u trećem kolu grupe G.

Selektor ove zapadnoafričke zemlje posle dramatičnog meča sa “orlovima” pohvalio je ekipu na odgovor nakon golova srpske reprezentacije.

– To je naš DNK, možda je to ono što je nedostajalo u prvom meču pa smo to danas pokazali. Važno je bilo pokazati borbeni duh i to je ono što smo videli. Uspeli smo da damo prvi gol, onda smo pvimili dva, mislili smo da je gotovo, ali smo videli kako igrači reaguju, videli smo da je to sjajno i uspeli smo da se vratimo. Ove stvari se unapređuju i vid napretka je postepeno napravljen. Kada primimo golove, teško je reagovati. Srećom, danas su igrači odreagovali na pravi način – rekao je Song i dodao:

– Moramo da budemo bolji nego što smo danas bili, ali postepeno to radimo i bivamo jači. Danas smo pokazali da smo mnogo bolji i da napredujemo. Imamo mlade igrače i oni su vrlo entuzijastični i posvećeni. Ponekad se malo zanesu, mi smo prosto dali golove Srbiji. A to su greške koje mladi igrači prave. Ono što sam naučio iz današnjeg meča jeste to da su moji igrači sposobni da reaguju. Vidite reakciju i prepoznate tim sa borilačkim duhom. Sada ćemo videti jednu novu dimenziju Kameruna i u narednom meču.

Andre Onana, prvi golman tima, sklonjen je iz tima pred meč sa Srbijom, a Song je sada objasnio i zbog čega.

– Naravno da je pozicija golmana vrlo važna, ali znate da igramo na teškom takmičenju. Ja znam šta ja moram da uradim, a to je da se postaram da tim ima prioritet u odnosu na pojedince. Andre je želeo da iskorači, prihvatili smo odluku, imamo 26 igrača u timu, svi smo zajedno i moramo da pokažemo timski duh. Da poštujemo jedni druge. Znamo da je dobar golman, ali morali smo bez njega. Epasi je pokazao da je takođe vrlo dobar golman. Što se tiče njegovog učešća u timu, morate imati disciplinu.

– Ako ne možete da se prilagodite zahtevima tima, onda mislim da morate da prihvatite odgovornost za takvo ponašanje. Tim je važniji od pojedinca i to je ono što je urađeno. Pričaćemo o tome kasnije. Sada je sav fokus ka Brazilu i igrače koji žele da budu deo tima.

Selektor Kameruna smatra da je njegov tim sposoban da pobedi Brazilce!

– Moguće je i verujemo u sebe. Došli smo na SP ne samo da se pojavimo i uživamo u emocijama. Čvrsto verujemo da smo sposobni da pobedimo Brazil. Mi smo jak tim, ali svi znamo da su i oni. Svi moji igrači znaju odakle dolazimo i znaju da će to biti izazov - zaključio je Song.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)