UHAPŠEN SRPSKI NOVINAR U KATARU: Umesto da gleda Srbija - Brazil, završio iza rešetaka

Novosti online

25. 11. 2022. u 20:48

SVETSKO PRVENSTVO, Katar 2022. Ostvarenje sna i gledanje utakmice Srbija - Brazil na najvećem stadionu u Dohi mnogima je bilo spektakularno i pored poraza "orlova", ali se taj san pretvorio u noćnu moru za jednog srpskog novinara, koji je umesto na stadionu "Lusail" - završio iza rešetaka.

УХАПШЕН СРПСКИ НОВИНАР У КАТАРУ: Уместо да гледа Србија - Бразил, завршио иза решетака

FOTO: Tanjug/AP

Mnogi novinari susreli su se sa poteškoćama na Svetskom prvenstvu u Kataru, a maler je poretao i kolegu iz Blica, Stefana Kojića, koji je proveo je u pritvoru u Dohi nekoliko sati, a prethodno je imao problem i sa ulaskom u zemlju jer mu nije na vreme odobrena "Hayya karta", bez koje ne možete da uđete u Katar.

Kada je otišao da zameni novac u menjačnici, nije ni sanjao da bi zbog toga mogao da završi iza rešetaka u Kataru.

Nakon što je razmenio 250 dolara, koje je poneo iz Beograda, mašina je zapištala, i odjednom je čuo uzvik "zovite policiju".

Ispostavilo se da mu je neko u menjačnici "uvalio" lažnu novčanicu, te je Stefan morao na informativni razgovor, ali i da provede nekoliko sati lišen slobode u sobičku u kojem je imao samo jednu sijalicu, bele okrečene zidove i stolicu.

Dodatni problem bio je i to što policajac nije pričao engleski, pa naš kolega nije mogao ni da im objasni kako je došlo do ovog problema.

Morao je da interveniše i FSS, a na kraju je putem video poziva pričao sa višerangiranim činovnikom katarskih vlasti, i tada je sve rešeno čim je objasnio o čemu je reč.

Ali, onda je nastavljena agonija, jer je morao da sačeka rešenje, a ono nije moglo da stigne brzo, te je Stefan propustio priliku da gleda spektakl koji mu je kao mladom novinaru predstavljao jedan od najvećih događaja u karijeri.

Na kraju je pušten na slobodu posle nekoliko časova agonije. Dan kasnije, bio je jedna od glavnih tema među kolegama, koje su ga saletale da ga pitaju za detalje i šta se sve desilo i kako je na kraju rešen problem.

(Telegraf.rs)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)