OZBILJNA SITUACIJA: Dragan Stojković Piksi zbog Aleksandra Mitrovića otputovao u London

Novosti online

07. 10. 2022. u 15:49

SITUACIJA u kojoj se našao Aleksandar Mitrović naterala je selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, da otputuje u London.

ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА: Драган Стојковић Пикси због Александра Митровића отпутовао у Лондон

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Srbija je 24. oktobra posle preokreta pobedila u Ligi nacija Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, a upravo je on povređen u samoj završnici meča.

Njega je Lindelof oštro, s leđa udario po nozi i on je odmah potom zamenjen.

Nedugo zatim, tokom TV prenosa, bilo je prikazano kako Mitrović u društvu (takođe  zamenjenog, ali ne i povređenog) kapitena Tadića sedi na klupi za rezerve.

I, tu je moglo da se uoči da je oko skočnog zgloba našeg najboljeg reprezentativnog strelca svih vremena velika kesa s ledom:

Aleksandar Mitrović sa ledom oko stopala uzavršnici meča Srbija - Švedska / Printskrin: RTS

Iako je Mitrović "stisnuo zube" i tri dana kasnije zaigrao protiv Norveške, čak i postigao gol kojim je ozvaničio prolazak Srbije u elitnu, "A" diviziju Lige nacija, situacija s njim nije najsvetila. 

Naime, Mitrović je prošlog vikenda na meču Premijer lige protiv Njukasla obnovio povredu pomenutog skočnog zgloba.

U saopštenju Fudbalskog saveza Srbije (FSS) se navodi da je Stojković želeo da se na licu mesta vidi sa najboljim strelcem u istoriji nacionalnog tima i da sazna nešto više o stepenu povrede napadača Fulama.

Stojković i Mitrović su, između ostalog, razgovarali i o planu i programu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor Srbije je na kraju poželeo Mitroviću da što pre sanira povredu i da nastavi sa odličnim igrama za Fulam.

Fudbalska reprezentacija Srbije - raspored mečeva

Srbija će na Mundijalu, koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu na Mundijalu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra. Pre toga je i prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, koji je jedina preostala provera "orlova" do šampionata planete.

Piksi na važnom zadatku

Selektor našeg nacionalnog tima nastaviće u predstojećem periodu da obilazi reprezentativace Srbije širom Evrope. Ali, i ne samo to.

Stojković će sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije otputovati u Frankfurt gde je u nedelju od 12 časova žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Naša reprezentacija nije od 2000. godine bila učesnik šampionata Evrope, a Stojković je kao kapiten predvodio tadašnju reprezentaciju SR Jugoslavije na EP u Belgiji i Holandiji.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)