ORLOVI, KATAR VAS ČEKA: Podignuta zastava Srbije pred Mundijal

Novosti online

04. 10. 2022. u 12:12

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je pred nama, a ceremonijalno podizanje zastava održano je u Dohi, prestonici zemlje domaćina Katara.

ОРЛОВИ, КАТАР ВАС ЧЕКА: Подигнута застава Србије пред Мундијал

FOTO: mfa.gov.rs

Otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije u Kataru Slobodan Radeka prisustvovao je svečanoj ceremoniji podizanja srpske državne zastave kod Muzeja islamskih umetnosti, u parku „Mia“, u centralnoj Dohi.

U okviru projekta „Flag plaza“, na svečanoj ceremoniji, u prisustvu ministra inostranih poslova Katara šeika Mohameda bin Abdulrahman el Tanija, direktora Muzeja islamskih umetnosti Salema el Asvada, zvaničnika iz katarskog Ministarstva kulture i zvanica iz dipkora, podignute su zastave zemalja čije reprezentacije učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

U parku je, pored srpske zastave, postavljen bilbord sa informacijama o Srbiji, a prikazan je i petominutni promotivni film o našoj zemlji Turističke organizacije Srbije.

Zastava i bilbord ostaće postavljeni u parku „Mia“ sve do završetka Svetskog prvenstva u fudbalu, 18. decembra, a prikazivaće se i promotivni filmovi o državama koje učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu, uključujući i promotivni film o Srbiji. U tu svrhu, na nekoliko mesta u parku „Mia“ postavljeni su veliki video-bimovi.

FOTO: mfa.gov.rs

Očekuje se da tokom Mundijala park „Mia“ poseti desetine hiljada posetilaca iz celog sveta, koji će putem navedenih postavki moći da se upoznaju sa lepotama i osobenostima Republike Srbije.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)