KATAR JE ZAKULISNIM RADNJAMA DOBIO DOMAĆINSTVO? Isplivali kontroverzni detalji koji su zgrozili fudbalsku planetu

Novosti online

29. 09. 2022. u 16:56

VLASNIK Pari Sen Žermena Naser Al Kalifi optužen je da je ucenjivao i zlostavljao jednog francusko-alžirskog biznismena, koji je navodno imao kompromitujuće informacije o njemu, prenosi francuski list "Liberasion".

КАТАР ЈЕ ЗАКУЛИСНИМ РАДЊАМА ДОБИО ДОМАЋИНСТВО? Испливали контроверзни детаљи који су згрозили фудбалску планету

Foto: N.I./EPA

Ovaj francusko-alžirski biznismen navodno živi u Kataru, a francuski list je otkrio samo njegovo ime Tajeb B. On je uhapšen u Kataru sredinom januara 2020, a zatvoru je bio do oktobra iste godine.

Novinari "Liberasiona" tvrde da je Al Kalifi naredio hapšenje Tajeba B, zato što je ovaj biznismen navodno posedovao kompromitujuće dokumente o vlasniku PSŽ-a, koji ga dovode u vezu sa korupcijom i neregularnim procesom izbora Katara za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu.

Al Kalifi je vlasnik katarske medijske kuće "beIN sports", član je izvršnog odbora UEFA-e i člana organizacionog odbora Mundijala u Kataru.

Francuski mediji navode da je Tajeb B, koji ima 41 godinu, doživeo u zatvoru veliku psihološku torturu, a pušten je navodno tek kada je sav materijal koji poseduje predao advokatima Al Kalifija.

Podsetimo, ovogodišnji Mundija će biti održano u Kataru od 20. novembra do 18. decembra.

BONUS VIDEO: Neverovatan gol Pešića za vođstvo Zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)