ČAST ZA FERGUSONA I VENGERA: Primljeni u kuću slavnih engleske Premijer lige

Novosti online

29. 03. 2023. u 14:20

Legendarni fudbalski menadžeri Aleks Ferguson i Arsen Venger primljeni su u Kuću slavnih Premijer lige, saopšteno je danas.

ЧАСТ ЗА ФЕРГУСОНА И ВЕНГЕРА: Примљени у кућу славних енглеске Премијер лиге

FOTO: EPA

Ferguson i Venger su postali prvi menadžeri, koji su dobili to priznanje. Njih dvojica su zajedno osvojili 16 titula u Premijer ligi.

Ferguson (81) je najuspešniji menadžer u istoriji Premijer lige, pošto je sa Mančester junajtedom od 1986. do 2013. osvojio rekordnih 13 titula.
U saopštenju se navodi da se šest fudbalera, koje je trenirao Ferguson, nalazi u Kući slavnih Premijer lige, a to su Dejvid Bekam, Erik Kantona, Roj Kin, Vejn Runi, Peter Šmajhel i Pol Skols.
Škotski trener je na 810 utakmica u Premijer ligi ostvario rekordnih 528 pobeda, a za menadžera godine proglašen je 11 puta.
- Zaista sam presrećan što sam uvršten u Kuću slavnih Premijer lige. Čast je kada dobijete ovakvo priznanje. Međutim, ne radi se samo o meni. Radi se o poslu u Junajtedu i vezi koju smo imali tokom mnogo godina, tako da sam takođe ponosan na klub, stručni štab i igrače - rekao je Ferguson.
Venger (73) je vodio Arsenal od 1996. do 2018. godine, a sa londonskim klubom je osvojio tri titule u Premijer ligi.
Francuski trener je Arsenal vodio na rekordnih 828 utakmica u Premijer ligi, a sa londonskim klubom ostvario je 476 pobeda uz 199 remija. Nagradu za menadžera godine osvojio je 1998, 2002. i 2004. godine.
- Veoma sam zahvalan što sam izabran u Kuću slavnih. Uvek smo želeli da navijačima damo nešto posebno. Želeo bih da budem poznat kao neko ko je voleo Arsenal, ko je poštovao vrednost kluba i ostavio ga u poziciji u kojoj može da raste i postane još veći. Podeliti ovo priznanje sa ser Aleksom je velika čast za mene - istakao je Venger.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)