KO JE POTENCIJALNI TRENER ZVEZDE? Ujaka mu ubili Palestinci, zbog jedne stvari ostao bez dresa reprezentacije

Novosti online

29. 03. 2023. u 12:16

Izraelci su bacili "bombu" da je Barak Bahar (43), aktuelni strateg Makabija iz Haife, od leta prihvatio da postane novi trener Crvene zvezde.

КО ЈЕ ПОТЕНЦИЈАЛНИ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ? Ујака му убили Палестинци, због једне ствари остао без дреса репрезентације

Foto: EPA

Mogući naslednik Miloša Milojevića prošlog leta vratio je "zelene" u Ligu šampiona posle 12 godina, a u plej-ofu je eliminisao crveno-bele.

Ipak, mnogi ne znaju dosta puno o možda i novom stručnjaku koji će voditi klub sa Marakane u elitnom takmičenju, a njegov život je buran.

Bakar je igrao u Hakoi, Hapoel Petah Tikvi i Ironiju Kirjat Šmoni, a 2008. godine pozvan je u nacionalni tim.

Ipak, ostao je bez dresa reprezentacije Izraela kada se saznalo da nije služio vojsku (obaveza svih građana), a branio se da nije želeo u borbene jedinice i odlazak u rat.

Pre 12 godina se penzinisao i odmah postao asistent u Ironiju, a 12 meseci kasnije i glavni trener i posle tri sezone se preselio u Hapoel Ber Ševu.

Tamo je doneo klubu prvu titulu posle 40 godina, a potom još dve, a u grupnoj fazi Lige Evrope oba puta je pobedio Inter.

U leto 2020. godine preuzeo je Makabi iz Haife, nije odustao od formacije 4-3-3, a osvojio je dve uzastopne titule, Kup i Superkup.

U pakleno teškoj grupi Lige šampiona sa Juventusom, Pari Sen Žermenom i Benfikom ostvario je jednu pobedu i to kod kuće protiv italijanskog velikana.

Porede ga sa nedavno otpuštenim trenerom Bajerna Julijanom Nagelsmanom zbog napadačke taktike i mlade afirmacije.

Bahar ima poljsko poreklo sa majčine strane, a ujak mu je bio ministar turizma Rehavam Zevvi "Gandi" koji je ubijen 2001. godine od strane Palestinaca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)