BORJAN VOLI MIRNU MREŽU: Kapiten Crvene zvezde na čak 127 utakmica sačuvao mrežu

Novosti online

28. 03. 2023. u 20:00

Nema dileme da je Milan Borjan jedan od najboljih golmana u istoriji Crvene zvezde, brojni rekordi koje ostvaruje samo dodatno potvrđuju tu činjenicu. Naime, kapiten crveno-belih je na ukupno 127 takmičarskih utakmica uspeo u potpunosti da sačuva mrežu, što ga čini apsolutnim rekorderom našeg kluba u tom segmentu.

БОРЈАН ВОЛИ МИРНУ МРЕЖУ: Капитен Црвене звезде на чак 127 утакмица сачувао мрежу

FOTO: M. Vukadinović

O njegovoj dominantnosti dovoljno govori činjenica je jedini golman u istoriji Zvezde koji je na trocifrenom broju takmičarskih mečeva uspeo da ostane nesavladan,  obzirom na to da se na drugom mestu nalazi legendarni Ratomir Dujković sa 96 utakmica. Borjan je, već šestu sezonu deo Crvene zvezde i od tada je na 93 prvenstvene utakmice, osam kup mečeva i 26 susreta u Evropi uspeo u potpunosti da začara mrežu. Visoku treću poziciju zauzima još jedan čuveni crveno-beli golman - Zvonko Milojević sa 88 mečeva bez primljenog pogotka. 

 
Do kraja sezone će Borjan vrlo izvesno oboriti još dva rekorda, a prvi već u narednoj utakmici, kada će postati jedini fudbaler Crvene zvezde iz aktuelnog tima koji će ući u "klub 300". I ne samo to, Borjan je na 16 utakmica u Superligi upisao "klin šit", a lični rekord mu je 18, te je vrlo izvesno da će i ovog puta  i samog sebe nadmašiti.
 
Najraspoloženiji je Borjan bio protiv niškog Radničkog kada je devet puta u potpunosti sačuvao mrežu, zatim Vojvodine - osam, te Napretka i Čukaričkog - sedam. 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima