"HVALA, MUSTAFA": Crvena zvezda se oglasila o svom bivšem igraču

Tanjug

07. 02. 2023. u 18:08

FK Crvena zvezda nastavlja prilično aktivno da radi u aktuelnom, zimskom prelaznom roku.

ХВАЛА, МУСТАФА: Црвена звезда се огласила о свом бившем играчу

FOTO: Č. Vuković

Naime, ofanzivni Ibrahim Mustafa (22), koji je prošlog januara stavio potpis na ugovor sa crveno-belima do kraja sezone 2024/2025, napustio je "Marakanu".

To je potvrdio šampion Srbije u fudbalu, uz sledeću poruku na društvenim mrežama:

- Napadač Ibrahim Mustafa je napustio Crvenu zvezdu i pojačao austrijski LASK. Hvala i srećno u nastavku karijere!

Mladi napadač iz Gane je stigao u Crvenu zvezdu u januaru 2020. godine, a svoju priču u glavnom gradu Srbije je započeo u omladinskoj selekciji razvojnog tima crveno-belih, Grafičaru.

Nakon prolećnog dela pomenuite sezone, Mustafa je na leto otišao na pozajmicu u Zlatibor gde je proveo šest meseci. U timu iz Čajetine je odigrao pet utakmica, pa se tokom zimskog prelaznog roka preselio u Radnički iz Sremske Mitrovice.

U tom klubu je proveo godinu dana i nametnuo se kao najbolji igrač ekipe. Ukupno je na 33 meča postigao devet golova, a onda se prošle sezone sa sedam pogodaka izdvojio i pri vrhu strelaca Prve lige Srbije.

 

 - Blistave partije nisu prošle nezapaženo kod čelnika našeg kluba koji su Mustafi ponudili novi ugovor na tri i po godine, kao ni kod Dejana Stankovića koji će talentovanom centarforu ukazati poverenje na pripremama u Antaliji. Mustafa praktično može da pokrije sve pozicije na ofanzivnom delu terena, a najbolje se snalazi u "srcu" napada, kao i na desnom boku - objavili su prošlog januara crveno-belih. 

Ali...

Očekivanja su bila jedno, a realnost nešto drugo.

Ove sezone, Mustafa je zaigrao u 12 mečeva Mocartbet Superlige Srbije, četiri Ligi Evrope, a na tri meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ostvario ukupno asistencije, od čega dve u srpskom prvenstvu, a jednu u Ligi Evrope, u porazu od Trabzona (2:1).

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba