GOSPODINE, FERGUSON? Pa igra vaš Mančester junajted! Pogledajte šta legendarni Ser Aleks radi dok "crveni đavoli" biju FA Kup bitku

Novosti online

28. 01. 2023. u 22:59

LEGENDARNI strateg Mančester junajteda, Ser Aleks Ferguson (81) zaspao je na tribinama "Old traforda" tokom utakmice FA Kupa u kojoj su crveni đavoli dočekali Reding.

ГОСПОДИНЕ, ФЕРГУСОН? Па игра ваш Манчестер јунајтед! Погледајте шта легендарни Сер Алекс ради док црвени ђаволи бију ФА Куп битку

Foto: Printskrin

Ser Aleks Ferguson je kao i uvek počasni gost na tribinama "teatra snova", ali loše vreme i kiša očigledno su i njega uspavali.

Tako je nakon nešto više od pola sata igre 81-godišnja trenerska legenda zaspala u svečanoj loži. Kamere su ga uhvatile dok je zademao i glava mu je samo pala, a vidno da je i gospodin pored bio na ivici da zakunja.

Ubrzo je međutim Ser Aleks probuđen. Probudila ga je buka nekoliko sekundi kasnije kada je Markus Rašford zatresao mrežu.

Međutim, radost je bila kratkotrajna. VAR je poništio pogodak i ostalo je 0:0, što je svakako olakšavajuća okolnost za goste koji su poprilični autsajderi u ovom meču.

Ser Aleks Ferguson je menadžer koji je najduže vodio Mančester junajted, punih 26 godina.

FOTO: EPA

Pretekao je Mata Bezbija 19. decembra 2010. Tokom tog perioda Ferguson je osvojio brojna priznanja i srušio mnoge rekorde. Najviše puta je biran za menadžera godine u istoriji britanskog fudbala.

U 2008. godini je postao treći britanski menadžer kojem je pošlo za rukom da više od jedanput osvoji Ligu šampiona.

S klupe je odlučio otići nakon titule prvaka 2013. godine. Od tog trenutka počela je patnja Junajteda koji već 10 godina nije osvojio titulu.

Engleskog velikana, Ser Aleks je vodio u 1500 utakmica i ima učinak od 895 pobeda, 338 nerešenih rezultata i 267 poraza uz procenat uspešnosti od gotovo 60 posto.

Pored Junajted u karijeri je još vodio reprezentaciju Škotske, te ekipe Aberdina i Sen Mirena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)