PEŠIĆ PRELOMIO: Ovih 12 igrača Srbije napada Veliku Britaniju

Novosti online

11. 11. 2022. u 12:06

Košarkaška reprezentacija Srbije će u petak od 20 časova u Njukaslu igrati protiv Velike Britanije meč sedmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem mora da trijumfuje da bi ostala u trci za Mundobasket.

ПЕШИЋ ПРЕЛОМИО: Ових 12 играча Србије напада Велику Британију

Foto: Tanjug

Na spisku selektora Svetislava Pešića našli su se:

Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Jagodić-Kuridža, Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić i Marko Jeremić.

Za Srbiju neće igrati Dušan Miletić, Nikola Topić, Marko Pecarski i Aleksa Uskoković, koji su otpali sa šireg spiska reprezentacije.

Marko Jagodić-Kuridža i Dušan Ristić su letos igrali za Srbiju na Evropskom prvenstvu, te će njihovo iskustvo biti od koristi za našu ekipu.

Naša ekipa trenutno deli treću poziciju sa Belgijom, pošto obe reprezentacije imaju skor od po tri pobede i poraza.

Ispred njih je Grčka sa skorom 4-2, dok je Letonija na čelu sa 5-1. Turska je na petoj poziciji sa dve pobede iz šest mečeva, dok samo Velika Britanija ima jedan trijumf uz pet neuspeha.

Velika Britanija će igrati u najjačem sastavu i onom koji je igrao Evrobasket jer najveći broj igrača dolazi iz London Lajonsa koji igraju Evrokup.

Posle duela sa Britancima, u ponedeljak u isto vreme (20.00) Srbija dočekuje Tursku u osmom kolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)