TRAŽI SE REPRIZA: Zvezda večeras protiv Ferencvaroša za dalji proboj u Evropa ligi

Z. ĆOROVIĆ

13. 10. 2022. u 08:30

JEDAN blesak najavio je lepše dane i samo odškrinuo vrata ka novom, evropskom proleću.

ТРАЖИ СЕ РЕПРИЗА: Звезда вечерас против Ференцвароша за даљи пробој у Европа лиги

FOTO: M. Vukadinović

Traži se repriza. Četvorka na "Marakani" je verovatno uterala strah u kosti igračima Ferencvaroša (4:1), ali da bi Zvezda apsolutno dokazala da ima bolji tim od Mađara, moraće i večeras (21.00) da ih nadigra na njihovom stadionu u četvrtom kolu LE.

U tom slučaju, sa šest bodova i dva meča do kraja grupne faze, vidici ka narednoj rundi takmičenja maksimalno će se proširiti. Crveno-beli su stigli u Budimpeštu u najjačem sastavu, pa će trener Miloš Milojević posle dužeg vremena moći da računa na sve adute.

Jedina promena u odnosu na beogradskih jedanaest od prošlog četvrtka očekuje se u napadu, brzonogi Osman Bukari će po desnom krilu zameniti mladog Stefana Mitrovića.

- Osećam se odlično, bol u mišiću je prošao i stojim na raspolaganju treneru Milojeviću - rekao je Bukari za "Novosti".

- Bilo mi je krivo što nisam mogao zbog povrede da pomognem saigračima u prvom meču, ali kada su golovi počeli da padaju, mogao sam da se opustim i uživam. Igramo sve bolje i siguran sam da možemo da ponovimo još jednu odličnu utakmicu. Mi i u ovom meču moramo da pobedimo, jer želimo još mnogo toga da pokažemo u Evropi. Imamo kvalitet da osvojimo jedno od prva dva mesta u grupi, što je naš cilj.

Trener Milojević malo je oštrije odgovorio nego inače na pitanje da li bi bio zadovoljan jednim bodom sa večerašnjeg gostovanja.

- Ne bih nikako, nikada ne razmišljam na taj način, a ni klub kao što je Crvena zvezda nikada ne ulazi u neku utakmicu sa stavom da je remi dobar rezultat. Sa sinom kada igram želim da pobedim Fokusirani smo da budemo još bolji nego prethodnog četvrtka. Dobro smo upoznati sa njihovim stilom igre, ne mogu da nas iznenade - jasan je bio Milojević na konferenciji za medije.

Inače, ovde u Budimpešti atmosfera pred meč se polako i sve više rasplamsava. Navijači Fradija traže fudbalsku osvetu za bolan poraz, a mediji pokušavaju da "potkrešu" i oslabe četvorku iz Beograda konstatacijom da je to bilo samo jedno loše veče i da se ono neće ponoviti. Veličaju se prve dve pobede sa Trabzonom i pogotovo ona u Monaku.

Dodaje se i da će "Grupama arena", izgrađena 2014. godine za 40 miliona evra, biti maksimalno ispunjena. U prošlom meču protiv turskog Trabzona bilo je 18.000 navijača, sada će ih biti svih 23.868, koliko stadion prima.

Da je bilo moguće, pola od toga bile bi pristalice crveno-belih, jer je interesovanje "delija" bilo ogromno. Međutim, domaćin je za goste iz Beograda obezbedio samo 1.000 ulaznica i skroman "boks" na stadionu. Bezbedonosne mere biće rigorozne, a iz predostrožnosti, zvezdaši koji budu bili van organizovane grupe, upozoreni su da ne šetaju Budimpeštom sa klupskim obeležjima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)