DUCI PONOVO REŠETA: Vlahović protiv Haife postigao prvenac u eliti, strelac treći put zaredom (FOTO)

N. I.

07. 10. 2022. u 13:00

KADA Dušan Vlahović trese tuđe mreže, navijači Juventusa mirno spavaju.

ДУЦИ ПОНОВО РЕШЕТА: Влаховић против Хаифе постигао првенац у елити, стрелац трећи пут заредом (ФОТО)

Foto: Profimedia

Laki na peru ili tastaturi, još lakši na jeziku i kritikama, italijanski novinari i pristalice crno-belih iz Torina, do pre sedam dana su "sipali drvlje i kamenje" po centarforu Srbije, koji je imao samo kratku golgetersku pauzu.

A, onda je Vlahović na tri meča zaredom postigao tri gola i kritičarima zapušio usta. Serija je krenula od meča Norve ška - Srbija, kada je mladi napadač načeo domaćina u Oslu i otvorio put "orlovima" do A divizije Lige nacija, a nastavljena je ubrzo u dresu Juventusa, u meču Serije A prošlog vikenda protiv Bolonje (3:0), kada je dao drugi gol za svoj tim, prethodno je za vođstvo asistirao zemljaku Filipu Kostiću za njegov prvi gol za velikana iz Torina.

Preksinoć se Vlahović ponovo upisao u strelce u meču 3. kola Lige šampiona, koji je Juventus odigrao kod kuće sa Makabijem iz Haife, i slavio sa 3:1. Naš mladi as je ponovo bio strelac drugog gola za crno-bele, a to mu je ujedno bio i prvenac ove sezone u elitnom UEFA takmičenju.

- Teško je objasniti događaje na meču sa Makabijem. Kao da smo u njega ušli dekoncentrisani. Kako je utakmica odmicala, govorio sam sebi da moramo do pobede i da moram bar do jednog gola. Kada su počele da se ređaju izgledne šanse pred golom gostiju, znao sam da ćemo osvojiti tri veoma važna boda. Startovali smo u ovoj sezoni Lige šampiona veoma loše, sa dva poraza, pa nam je prva pobeda veoma važna zbog samopouzdanja - rekao je Vlahović za italijanske novinare, koji su ga do juče, praktično, stavljali među tesne redove svojih kritika.

Zahvaljujući asistencijama Anhela di Marije, Juventus je došao do sva tri boda protiv Makabija. Iskusni Argentinac je asistirao dva puta Adrijenu Rabiou i jednom Vlahoviću, za ubedljiv trijumf.

Foto: Profimedia

- Velika je čast i prilično olakšanje kada imate Di Mariju pored sebe u timu. Mlađi igrači kao što sam ja, a i svi ostali, mogu samo da uče od njega. Voleo bih da sa njim na terenu provedem mnogo ovako lepih momenata - nahvalio je Vlahović Argentinca, koji je bio glavni asistent na utakmici u sredu uveče. Od starta sezone je ovo Vlahoviću deseti nastup i šesti gol za Juventus, a ima i već pomenutu asistenciju za Kostića.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista