ŠPANCI TVRDE: Holand se seli u Real za 200 miliona dolara?

G. ČVOROVIĆ

07. 10. 2022. u 12:00

ŠPANSKI novinari "iščačkali" su da je Erling Holand prva opcija da u budućnosti zameni Karima Benzemu u Realu, a ne Benzemin zemljak Kilijan Mbape.

ШПАНЦИ ТВРДЕ: Холанд се сели у Реал за 200 милиона долара?

FOTO:EPA

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Obojica, i Haland i Mbape, odbili su najpre slavni madridski klub, ali se u španskoj prestonici spremaju na duge staze. Prema informacijama koje stižu od francuskih jugozapadnih suseda, Haland bi u Real iz Madrida mogao da pređe već 2024.

Otkriveno je, naime, da postoje klauzule za raskid ugovora sa Mančester sitijem već od druge godine ugovora, i to po specijalnoj tarifi za određeni klub - Real iz Madrida. Tako bi popularni Norvežanin 2024. navodno mogao da napusti Ostrvo po ceni od 200 miliona evra, a za 175 miliona sledeće, 2025. godine, pod uslovom da se odluči za "kraljevski" klub. Ispostavilo se, tako, da ovi trenuci nisu baš blistavi za Mbapea.

Ne samo da je "nepoželjan" u Realu, već proživljava i napete trenutke u Pari Sen Žermenu. Priča se da se treneru Kristofu Galtijeu nimalo nije dopalo to što je Mbape posle meča Lige nacija protiv Danske (0:2) izjavio da ima više slobode među "trikolorima" nego u Parizu, gde od njega traže da igra po krilu i privlači protivničku odbranu da bi oslobodio prostor za svoje saigrače.

Isti, španski izvori, navode da je u svlačionici "svetaca" loša atmosfera, o čemu piše "El Konfendensijal" koji kaže da je Mbapeovim saigračima dosta "kapricioznog dečaka koji uslovljava sportske odluke kluba". Mesiju i Nejmaru, ali i ostalima, ne dopada se to što mlada zvezda ima veća prava od njih, koja su mu data produžavanjem ugovora.

Privilegovan je, očigledno, i u reprezentaciji, jer mu je bilo dozvoljeno da postavlja uslove oko audio-vizuelnih prava igrača. Bivši golman Parižana Žerom Alonzo izjavio je da je Mbape, posle produžetka ugovora, manje opasan pred golom, da ne donosi uvek ispravne odluke, kao i da sebi dozvoljava da pred novinarima daje izjave "o kojima se mnogo priča." 

ERLING NEMA KLAUZULU

PEP Gvardiola, menadžer Mančester sitija demantovao je da Erling Haland (na slici) u ugovoru sa engleskim klubom ima klauzulu da posle dve sezone može da pređe u madridski Real, pišu britanski mediji. - Haland nema izlaznu klauzulu za Real ili bilo koji drugi tim. Jednostavno, to nije istina. Šta drugo mogu da kažem - kaže Gvardiola, dodajući da je Haland srećan u Sitiju. - Imam osećaj da je neverovatno srećan ovde. Do- sta igra, ima veliki broj minuta.

Меси...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)